9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Wanneer is nu echt het juiste moment om een huis te kopen? 

U koopt het liefst een huis voordat de huizenprijzen hard stijgen. U wilt juist niet kopen vlak voordat de huizenprijzen gaan zakken.

Er speelt zich een hoop af in deze oververhitte markt. Wij geven antwoord op de meest gestelde en tevens  belangrijkste vragen van dit moment. 


U koopt het liefst een huis voordat de huizenprijzen nog harder stijgen. U wilt juist niet kopen vlak voordat de huizenprijzen gaan zakken. Helaas is er geen goed moment te bepalen waarop u moet kopen.

De huizenprijzen zijn nu al jaren sterk aan het stijgen. Het lijkt logisch dat er op termijn weer dalende prijzen komen, maar niemand weet wanneer. Met een hypotheek waarin u de volledige hypotheekschuld afbetaalt gedurende de looptijd, is het aankoopmoment niet zo belangrijk. Echter dat verhaal gaat alleen op als u bijvoorbeeld dertig jaar in hetzelfde huis blijft wonen.

Wachten op hogere hypotheekrentes?

De hypotheekrentes zijn licht gestegen, maar het zijn zeker geen sterke stijgingen. Zodra de rentes sterk stijgen kan dit effect hebben op de huizenprijzen. Hier kunt u niet op wachten als potentiële koper. Door de hogere rentes kunt u namelijk zelf ook minder lenen op uw inkomen. Een hogere rente zorgt namelijk voor hogere maandlasten.

Wachten op meer aanbod?

Er zijn politieke plannen om het bouwen van nieuwe huizen te versnellen. Helaas gaat het nog jaren duren voordat u hier iets van merkt. Als de vraag naar huizen ook nog verder blijft stijgen, is het de vraag of de krapte de komende jaren echt kleiner wordt. Wachten tot er nieuwe huizen gebouwd zijn, is dus ook geen oplossing voor de korte termijn.

Blijf ons volgen!

Huizenzoekers kunnen beter alert blijven en afwachten wat er beschikbaar komt binnen de gewenste prijsklasse. Het wachten op een kans motiveert niet echt als u mogelijk al tientallen keren achter het net hebt gevist. Helaas lijkt er op korte termijn nog geen lucht te komen op de huizenmarkt. Maak een zoekprofiel aan op onze website, volg ons op social media en mis niets van ons aanbod. 


Onze makelaars geven advies!


Een woning kopen in de huidige oververhitte markt is een uitdaging, maar zéker niet onmogelijk! Wij geven u graag advies bij de aankoop van uw  nieuwe woning.

Neem gerust, geheel vrijblijvend contact met ons op.