9.3
9390 reviews
Bekijk alle

Joanne van de Ridder

is aan het typen..

Goedemorgen, kan ik u ergens mee helpen?

1Kok & Heijkamp Makelaars

Huizen te koop in Doornspijk

Kok & Heijkamp is uw makelaar voor wonen in Doornspijk


Doornspijk is een oud dorp met een historie van ruim 1200 jaar, toen het nog vermeld werd als "Villa Thornspiic". In die tijd is het 'centrum' verhuisd van een plek nabij de toenmalige Zuiderzee, meer naar het binnenland. Dit heeft te maken met de verwoesting tijdens een grote storm van de oorspronkelijke kerk, die pal aan zee stond. De nieuwe kerk werd meer landinwaarts gebouwd, tegenover Landgoed Klarenbeek, en van lieverlee verhuisde het centrum mee. Er zijn goede busverbindingen met Nunspeet en Zwolle.


Recreatie en natuur
rond Doornspijk

Het landschap rond Doornspijk wordt voor een groot deel bepaald door de agrarische bestemming. Het zijn vooral weilanden en boerderijen. Maar aan de zuidkant ligt de Doornspijkse heide met zandverstuiving De Zoom en de bossen van De Haere. En aan de Noordwestelijke kant is er natuurlijk het Veluwemeer, met uitzicht op de Flevopolder. Met andere woorden, er zijn ruime recreatieve mogelijkheden.

Het huidige woningaanbod in Doornspijk

Bent u benieuwd welke huizen er momenteel in Doornspijk te koop zijn? Bekijk hieronder het woningaanbod van Kok & Heijkamp Makelaars.

Wilt u meer weten?. info@kok-heijkamp.nl of stel hier eenvoudig uw vraag.