9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Fotograaf Herbert  

beantwoordt de vraag van de maand december

Wat verwacht Kok & Heijkamp Makelaars
van verkopers omtrent een bezichtiging?

Herbert Dijkhuizen: "Ik heb uw woning opgenomen en de foto's en plattegronden zijn gereed. Wij zetten uw woning online en potentiële kopers melden zich voor een bezichtiging. Het is op dat moment belangrijk om er alles aan te doen om de bezichtiging succesvol te laten verlopen!

Van Kok & Heijkamp Makelaars kunt u uiteraard verwachten dat een bezichtiging vlekkeloos zal verlopen. Maar ook u, als verkoper, kunt bijdragen aan een optimale presentatie! Een paar tips op een rijtje:

  • De eerste indruk is vaak allesbepalend. De bezichtiging begint al buiten; zorg er daarom voor dat het schilderwerk niets te wensen overlaat. Afbladderende verf is absoluut not-done! Gezeemde ramen laten uw woning stralen.

  • Zorg dat de entree een ruime indruk maakt, verwijder jassen en rondslingerende schoenen. En plaats eventueel een spiegel om de ruimte te vergroten.

  • Piepende deuren maken geen goede indruk, smeer zo nodig de scharnieren.

  • De woning dient, vanzelfsprekend, opgeruimd en schoon te zijn. Hoe meer ruimte en licht, hoe groter de woning oogt. Zorg dus dat alle gordijnen geopend zijn.

  • Het staat een bezichtiger vrij om ook (keuken)kasten te openen. Ook hier geldt dus dat het schoon en opgeruimd moet zijn.

  • Ook de tuin is onderdeel van uw woning. Vergeet dus niet uitgebloeide bloemen en planten te verwijderen. Veeg het terras en maai het gazon, een schoffel door de perkjes om ook hier pluspunten te scoren.

  • Heeft u huisdieren? Niet iedere bezichtiger zit te wachten op een nieuwsgierige hond of kat om zich heen, neem deze viervoeters dus even met u mee tijdens de bezichtiging.

Over het algemeen is een bezichtiger vrijer met zijn vragen en opmerkingen wanneer de verkoper niet aanwezig is. Daarom raden wij de verkoper aan om in ieder geval niet aanwezig te zijn bij de bezichtiging.  Kok & Heijkamp Makelaars is expert op het gebied van bezichtigingen en zal er alles aan doen om de bezichtiger een positieve indruk te geven en daardoor een mogelijke verkoop tot stand te brengen."

Geïnteresseerd in soortgelijke artikelen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!