9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken 

bij Wim en Aleida

Warmwitte

woonboerderij 

Tussen Doornspijk en Elburg ligt de unieke woonboerderij van de familie Drost. Aleida en haar man Wim woonden in Nunspeet en gingen regelmatig in de omgeving fietsen. Op een dag in 2003 kwamen ze langs het boerderijtje aan de Schiksweg en zagen het te koop staan. Korte tijd later kochten ze het, nog voor ze hun eigen woning verkocht hadden. 

De woonboerderij was door de vorige bewoners al eens gerenoveerd, maar dat was niet naar de smaak van het echtpaar Drost. Aleida vertelt: "Er was bijvoorbeeld een eikenhouten keuken en overal lagen groene plavuizen, dat vonden we niet mooi. De basis was gelukkig goed en we hebben het toen helemaal aangepast naar onze wensen."

Oude balken

De eikenhouten vloer geeft de ruimte een warme uitstraling. Opvallend zijn de oude balken die nog van de originele bouw uit 1912 stammen. 

Ruime living

De woonkamer werd het meest grondig aangepakt. Aleida: "Er zat een studeerkamer in de woonkamer en de trap stond in het midden van de ruimte, net als de kachel. We hebben de muren van de studeerkamer weggehaald en een nieuwe trap en open gashaard aan de zijkanten geplaatst, waardoor er nu een hele ruime living is ontstaan." 

Meer foto's zien

van dit interieur? 

Eigen sfeertje


Uit de vele smaakvolle details en unieke meubelstukken blijkt de creatieve hand van Aleida: "Ik houd ervan om met het interieur bezig te zijn en koop er regelmatig stukken bij waarvan ik denk dat ze een mooie aanvulling vormen. Zo probeer ik echt een eigen sfeertje te creëren. Pinterest is één van mijn favoriete websites: ik kijk er veel op en pin allerlei dingen die ik dan later weer gebruik."

"De keuken is mijn favoriete plek in huis.Het is er gewoon heel gezellig door de oude details." 

Aleida Drost

Keuken op maat


Lodder uit Barneveld maakte de keuken op maat, met een zwart granieten aanrechtblad en een groot Boretti fornuis. "Op de vloer liggen tegels van zwart Indisch hardsteen; dat past weer mooi bij de grijze kleur van de verf en het aanrechtblad", vertelt Aleida. 

Bedsteedeuren


"De keuken is onze favoriete plek. Het is er heel gezellig door de oude details. Achter de authentieke bedsteedeuren is veel extra kastruimte en een washok: ideaal!"

Zwart-witjes


De twee halletjes in de woonboerderij springen in het oog door een speelse uitstraling met zwart-witjes op de vloer. Aleida: "Ik vind dat soort tegeltjes heel goed bij de stijl van het huis passen. In een moderne woning zou ik er niet zo snel voor kiezen."

Heerlijke plek


De vrije ligging en de enorme tuin rondom de woning deden de familie Drost destijds voor het huis vallen. De tuin is inmiddels helemaal in stijl met de woning gebracht, met buxus- en beukenhagen en intieme zitjes. "De tuin is een heerlijke plek om 's avonds met een glas wijn even bij te komen, maar ook ideaal als we lekker willen barbecuen."

"Door de openslaande deuren naar de tuin ervaren we het ultieme gevoel

van vrijheid, je zit midden in de natuur."