9.3 9 ,3 73 reviews Alle reviews

Strak mét kleur
in Elspeets interieur

Reinold en Henrieke schreven zich in voor een nieuwbouwproject in Elspeet, maar dat project liet op zich wachten. 'Toen mijn zus en zwager op sinterklaasavond vertelden dat zij een ander huis hadden gekocht, was voor ons de keus snel gemaakt: dan wordt hun huis de onze.'

In juni 2019 namen Reinold en Henrieke de sleutel van hun nieuwe huis in ontvangst. ‘We planden onze trouwdatum in september, dus hadden drie maanden klustijd. De  benedenverdieping was recent door m’n zwager en zus gerenoveerd, dat scheelde. De muurafwerking lieten we daarom zoals het was en de gordijnen namen we over.’ Ook de houten vloer was een blijvertje, maar werd geschuurd en voorzien van een nieuwe olielaag. De kozijnen op zowel de boven- als benedenverdieping kregen een lik verf. De keuken bleef onveranderd en de badkamer is vernieuwd.

Eenmaal bij Het Woonhuis liet adviseur Jan Duits het stel een scala aan mogelijkheden zien. ‘We waren er snel over uit wat de eetkamerstoelen, bank en kleine fauteuils moesten worden. De grote fauteuil was lastiger. Jan stelde voor om hem met een uitgesproken kleur stof te bekleden. We kwamen uit op de kleur geel. Dat heb ik altijd al een mooie kleur gevonden en matcht prachtig met de andere kleuren van onze meubels.’

Reinold en Henrieke lieten zich bij diverse woonwinkels inspireren voor hun nieuwe meubels. ‘We zijn toen op een zaterdag bij De Bongerd in Kesteren geweest. Ik had daar mooie meubels gezien. We hebben vervolgens een afspraak gemaakt bij Het Woonhuis in Elspeet. Ik zei: ‘Als ze daar soortgelijke kasten en tafels hebben, dan bestel ik ze daar.’ Het Woonhuis zit bij je in het dorp, dat vind ik dan wel leuk.’

‘Online kun je ook veel vinden, maar bij meubels vind ik dat je het moet zien
én voelen’

Uiteindelijk zochten de Elspeters ook hun bed, gordijnen en jaloezieën voor de bovenverdieping uit bij Het Woonhuis. ‘En de vloer van RAW-stones trouwens ook’, voegt ze lachend toe. ‘Die legden we in de hal en in de toiletruimte.’ De traptreden naar de bovenverdieping zijn bekleed met pvc. ‘Dat was in het begin even wennen’, vertelt Henrieke, doelend op de gladheid van de treden. ‘Ik was een keer wel héél snel beneden. Met grote blauwe plekken als gevolg.’ Lachend: ‘Sindsdien loop ik altijd op antislipsokken.’

Het eindresultaat is helemaal zoals Reinold en Henrieke het voor ogen hadden. Toch zal hun interieur nooit helemáál af zijn. ‘Ik ben er altijd wel mee bezig. Dan weer eens een nieuw tafeltje of andere pot. Maar ook wisselen met accentkleuren vind ik leuk. We wonen er nu een half jaar en zijn nu alweer van goudtinten naar accenten in de camelkleur gegaan. Het interieur is echt een hobby van me geworden.’ 

De strakke stijl met warme stoffen en kleuren trokken Reinold en Henrieke ook op de bovenverdieping door. Het hoofdbord van het tweepersoonsbed is een blikvanger. ‘Die hebben we samen met Jan van Het Woonhuis getekend. Ik had dit eens op een plaatje gezien. Het formaat bepaalden we zelf en de stof zochten we naar eigen smaak uit. Ik ben erg blij met het resultaat. Het is anders dan anders.’