9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken

bij Jaco en Femke


Sfeervol

thuis

Een binnenkijker die landelijke gezelligheid uitstraalt, maar met een strakke touch. Dat kenmerkt de sfeervolle inrichting van de woning van Jaco en Femke. Zij hebben van deze eenvoudige jaren ’30 woning een knus thuis gemaakt.

Femke vertelt: “Eigenlijk hadden Jaco en ik geen concrete verhuisplannen. Totdat we in 2016 deze woning te koop zagen staan bij Kok & Heijkamp Makelaars. Een echte opknapper, juist daarvan ging ons hart sneller kloppen. Want deze woning konden wij volledig naar onze zin maken.”

Tijdens het verbouwen van de woning ontdekten Jaco en Femke verschillende verborgen ‘schatten’, die een jaren ’30 woning kenmerkt. “Onder de stoffige tapijttegels in de hal kwam een prachtige granieten vloer tevoorschijn. Ook op de verdieping deden we een verrassende ontdekking. Tijdens het opknappen van de slaapkamers stuitten we op oude paneeldeuren. Deze waren gewoonweg verstopt onder houten platen.”


Direct na de aankoop betrokken zij de woning. “De woning was functioneel, want er was een badkamer en keuken aanwezig. Op deze manier konden we ruimte voor ruimte aanpakken en waren we toch voorzien van de belangrijkste functies van een woning.”

“Zelf hebben we ook veel ideeën bedacht, zodat we onze eigen stijl zouden creëren.”

Hout
“Rustige kleuren spreken mij aan. In mijn inrichting komt veel zwart, taupe, grijs en wit voor. Ook vind ik het belangrijk dat hout terugkomt, zodat mijn inrichting ‘leeft’.” En dat is zichtbaar. Dikke, eikenhouten balken domineren de schouw in de woonkamer. Een eettafel met houten planken prijkt in de woonkeuken en een grote houten kastenwand in de bijkeuken. De vloer met hout-look in de woonkamer en keuken en diverse houten accessoires maken de landelijke uitstraling compleet.

"Ik vind het belangrijk om dicht bij de jaren ’30 stijl van de woning te blijven.”

Strak

Toch wilden Jaco en Femke ook strakke lijnen aanbrengen. Dat is te zien aan de witte, hoogglans keukeninrichting en de betonvloer in de bijkeuken. Ook in de badkamer wordt deze stijl doorgevoerd. Een zwart, hoogglans wastafelmeubel gecombineerd met witte waskommen zorgt voor een stijlvol contrast.

Voor woonaccessoires neemt Femke weleens een kijkje bij De Loden Roos in Nunspeet. “Maar ik vind het ook erg belangrijk om dicht bij de jaren ’30 stijl van onze woning te blijven.” De spulletjes van haar oma vonden dan ook gretig aftrek. Op de keukenplank staan antieke, groene voorraadbussen voor koffie, thee en suiker. Een bijpassende, groene broodtrommel mag niet ontbreken. Een glazen bonbonnière schittert op de eettafel... 

Het doel van Jaco en Femke was het creëren van een gezellig huis.

Gezelligheid

Het doel van Jaco en Femke was het creëren van een gezellig huis. En de woonkeuken als plek bij uitstek. Femke: “Op de zaterdagmorgen vind je ons met onze twee dochters gezellig aan de keukentafel met een kopje koffie. De sfeervolle inrichting in de woning maakt dat het een knus thuis is geworden. Onze missie is dus geslaagd.”