9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken

bij Robert en Lianne

Retro en gezelligheid 
in monumentaal pand

De woning stond in eerste instantie te koop samen met de naastgelegen monumentale woonboerderij. Na verloop van tijd bood de eigenaar het los van elkaar aan. "Robert was gelijk enthousiast, maar ik was net een aantal weken geleden bevallen van Judah, waardoor ik niet de energie had om over een nieuw huis na te denken", vertelt Lianne. "Ook al vond ik het wel een leuk, kneuterig huisje, hoor", voegt ze lachend toe. "Ik zei tegen Robert: 'Zoek maar uit of we het kunnen kopen, ik bemoei me er even niet mee.' Omdat er veel aan verbouwd moest worden, wilden we eerst een overzicht hebben van de kosten." Financieel kwam alles rond, dus besloten ze de stap te wagen. 

Robert en Lianne pakten samen met een bouwbedrijf de woning grondig aan. Alleen de buitenmuren bleven staan. Wat voorheen de gehele begane grond was, werd nu de woonkamer. Een bouwbedrijf bouwde de woning uit met een aanbouw waarin de keuken en bijkeuken een plek kregen. Op de verdieping van de aanbouw werden slaapkamers en een badkamer gerealiseerd. 

Het vervolg was dat ze hun eerste plan rigoureus wijzigden: de muren kregen een kleurtje, er werden nieuwe vloeren gelegd en stylingideeën kwamen niet meer uit een interieurmagazine, maar bedachten ze zelf. "Vanaf dat moment keken we echt alleen nog maar naar wat echt bij ons past. Op die manier kozen we ook het behang en de meubeltjes uit. 

Toen was het eindelijk zover: de basis stond en Lianne kon beginnen met het inrichten. "Ik had een heel plan opgesteld. Het moest een licht Scandinavisch huis zijn, dus schilderden we alles wit en in de keuken kozen we voor een betonnen vloer. Heel strak allemaal. Toen we een eind op weg waren, zei ik tegen Robert: 'Ik vind het hier zo kil en ongezellig. Het ziet er mooi uit op een plaatje, maar ik voel me er niet thuis."

"Wij zijn gewoon mensen die houden van veel kleur in huis."

Lianne Polinder

Keuken


De keuken werd daarentegen hoogglans, modern en wit. "Dat hebben we bewust gedaan", vertelt Lianne. "Ik wilde er allemaal dingen omheen, dus vond het belangrijk dat de basis strak is. De styling en het hout, dat op diverse plekken terugkomt, maken het weer gezellig."

Kringloop

Door de koop van de meubeltjes en de keuze voor bepaalde kleuren, ontdekte Lianne haar eigen stijl. Steeds meer retro meubeltjes en accessoires vonden hun weg naar huize Polinder. Lianne houdt van mooie, oude vaasjes en potjes. "Als je hier 'kringloop' zegt, rollen de potjes je tegemoet', vertelt ze lachend. "Het meeste komt daar vandaan."

Laatste zetje


Met een whiteboardstift tekent Lianne regelmatig een afbeelding op de keukenkastjes. "Als iemand jarig is, teken ik iets feestelijks, maar af en toe ook gewoon iets leuks. Heerlijk dat Robert mij in die dingen gewoon m'n gang laat gaan. Hij geeft mij juist vaak het laatste zetje als ik een beetje twijfel bij een bepaald idee."

Ook de salontafel is het bewijs dat Lianne van eenvoudige materialen graag iets unieks maakt. Nergens vond ze een tafel die echt aan haar verwachtingen voldeed. Tot ze bij de kringloop een salontafel zag, waarvan ze alleen de tafelpoten mooi vond. "Ik vroeg of het mogelijk was dat ik alleen de poten meenam. Dat vonden ze prima. Ze hebben zelfs het blad er voor mij afgehaald. Bij de kassa gaf de medewerker aan dat het mij daardoor € 6,25 kostte in plaats van € 12,50. Dat is toch mooi", vertelt Lianne enthousiast. "Bij Bouwbedrijf Koekoek haalden we een aantal planken en nu hebben we een unieke salontafel, die weinig kostte."

Thuis


Dat Robert en Lianne hun eigen plek hebben gevonden, is duidelijk. "Het was even een zoektocht, maar wij zijn gewoon mensen die houden van veel kleur in huis. We geven ook graag het advies aan anderen: koop wat je mooi vindt, dan ontstaat pas echt jouw thuis. Een huis zoals het eruit ziet op plaatjes is prachtig, maar je kunt jezelf afvragen of dit wel echt past bij wie jij bent."