9.3
9389 reviews
Bekijk alle

Joanne van de Ridder

is aan het typen..

Goedemiddag, kan ik u ergens mee helpen?

1

Woning in de verkoop zetten in de zomer of wachten?

In de zomer een woning verkopen heeft grote voordelen, maar er zijn ook nadelen. Kunt u beter wachten met de verkoop tot de zomervakanties afgelopen zijn of is dit juist hét moment?

De zomer is volgens velen het mooiste seizoen van het jaar, maar de lente wordt gezien als het meest ideale seizoen voor het verkopen van een woning.

De zomer. De zomer is volgens velen het mooiste seizoen van het jaar, maar de lente wordt gezien als het meest ideale seizoen voor het verkopen van een woning. De zomer heeft als voordelen het weer, veel kleur in de tuin en veel vrije dagen van potentiële kopers, maar het nadeel is dat mensen vooral bezig zijn met de zomervakantie. Toch is het niet verstandig om te wachten met de verkoop tot na de zomervakantie. Wat zijn de grootste voordelen van het verkopen van uw woning in de zomer?


De zon maakt een woning mooier

Met mooi weer zijn mensen vrolijker en ook positiever. Richting de voordeur lopen voor een bezichtiging met een zonnetje op uw hoofd, geeft een goed gevoel. Gooi vóór de bezichtiging alle gordijnen open en laat zien hoeveel lichtinval de woning heeft. Waarschijnlijk is de tuin nu ook veel mooier dan in de laatste maanden van het jaar. Zet bij voorkeur ook nog extra bloempotten met kleurrijke bloemen in de tuin of op het balkon. Een zomerse dag laat potentiële kopers gelijk zien hoe prettig het is om in de zomer in uw woning te mogen wonen.


Er staan minder woningen in de verkoop

Doordat de zomer niet het populairste seizoen is om te verkopen, valt uw woning extra op onder de doelgroep. Er worden namelijk minder woonhuizen in de verkoop gezet. Mensen die actief op zoek zijn naar een (andere) woning, letten vooral op huizen die nieuw in de verkoop komen. Zelfs op vakantie blijven ze waarschijnlijk opletten wat er in de verkoop komt. Door het lagere woningaanbod krijgt uw woning alle aandacht en dat is belangrijk voor het bereiken van de kopers die uw type woning zoeken.


De vakantieweken zijn ideaal om te bezichtigen

In de zomer hebben mensen meer tijd en het is ook nog eens extra lang licht. Ideaal dus voor het presenteren van uw woning. Vakantiegangers die naar het vakantieadres vliegen zijn vaak maar een deel van de vrije dagen echt op vakantie. De resterende vrije dagen kunnen ze mooi gebruiken voor het inplannen van bezichtigingen. In de zomervakantie hebben twijfelaars ook de tijd om na te denken en toch tot koop over te gaan.


Er komen mogelijk lagere huizenprijzen en hogere hypotheekrentes aan

In 2022 zijn de hypotheekrentes hard gestegen. De sterke stijging is eruit, maar ze zijn nog steeds hoger dan vorig jaar en de jaren daarvoor. Hoe de hypotheekrentes zich ontwikkelen is niet te voorspellen, maar als de rentes verder stijgen is het slecht nieuws voor verkopers en kopers. Door een hogere rente gaat de maximale hypotheek omlaag. Daarnaast is het ook niet duidelijk hoe de huizenprijzen zich gaan ontwikkelen de komende maanden.


Twijfelt u over het verkopen van uw woning? Ga met ons in gesprek om hulp te krijgen bij deze keuze.