9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Woning taxeren

Wat is het en wat kost het?

Wat is een taxatie?

Een taxatie is veel officiëler dan de waardebepaling. Een officiële taxatie kan nodig zijn als u een lening wilt afsluiten. De taxatie wordt dan vastgelegd in een rapport, zodat de bank precies weet wat uw woning waard is. De taxatiewaarde hoeft overigens niet overeen te komen met de marktwaarde. Bij een taxatie gaat het meer om de intrinsieke waarde van het pand, de technische toestand en de ligging. Zaken als woontrends en marktfluctuaties spelen hierin een minder belangrijke rol. De bank wil immers ook zekerheid op de lange termijn. De makelaars van Kok & Heijkamp Makelaars zijn gecertificeerde taxateurs. Wij kunnen dus zonder problemen een officiële taxatie voor u maken.

Wat kost een taxatie?

De kosten van een taxatie van uw woning hangen af van de complexiteit van het taxatiewerk. Wij geven u graag een vrijblijvende offerte.

NWWI taxatie

Een taxatie gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI)


Sommige banken en verzekeraars vereisen een taxatie die is gevalideerd door het NWWI. Als dit zo is, dan staat dit in de hypotheekofferte. Komt u bij ons langs voor een taxatie, vergeet daarbij dan niet te melden of er een NWWI-validatie vereist is.