De lekkerste recepten uit ons magazine Woon hebben we voor u geselecteerd. Van een heerlijke zoete saus tot een smaakvolle spaghetti carbonara. Bij elk recept zijn de ingrediënten en benodigdheden genoemd. Veel kookplezier en uiteraard eet smakelijk!
Uw kookkunsten met ons delen? Plaats het resultaat op onze facebookpagina: facebook.com/kokheijkamp
Ingrediënten voor 2 personen
• 2 stuks verse zalmfilet • 50 gram verse feta • 50 gram zongedroogde tomaten
• 3 handen verse spinazie • 1 bosje verse basilicum • peper en zout
Tip van Het Bottertje: De gevulde zalm moet 20- 30 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte. Is de zalm dunner dan 3 cm, dan hoeft deze maar 20 min. in de oven. Is hij dikker, dan is 25 - 30 min. aan te raden. De zalm moet in ieder geval niet helemaal doorbakken worden, dan wordt hij droog.
Ingrediënten voor 2 pakketjes:
• 2 plakjes roomboterbladerdeeg
(van 10 bij 10 cm) • 1 ei • 1 wortel
• 1 prei • Maanzaad • Herbamarezout
• 150 gram zalmforelfilet • Olijfolie •
Verwarm de oven alvast voor op
200 graden!
Tip van Amuse: Haal net als wij de wortel bij de vrije boer. Hij heeft een mooi concept van tuinieren en heeft een stukje land in Oldebroek,
vlak buiten ’t Harde. De regenboogforel (in de volksmond zalmforel) halen wij bij Timmerman in Doornspijk.
Nodig voor 1 rollade van 500 gram:
- 500 gram bavette (opengesneden)
- 50 gram groene pesto
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 40 gram pijnboompitten
- 2 handjes rucola
- Peper en zout naar smaak
- Rolladetouw
Stap 2
Stap 4
Stap 6
Dit recept is samengesteld door Slagerij De Kievid uit Nunspeet
Mini pizza's
Lekker op z'n Italiaans!
Nodig:
- 3 plakjes bladerdeeg
- geraspte kaas
- cherrytomaatjes
- geconcertr. tomatenpuree
- italiaanse kruiden
- blaadjes basilicum
- geklutst eitje
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Ingredienten
- 1 blik perzik op sap
- 125 g zelfrijzende bloem
- 25 g maïszetmeel
- 5 eieren
- 200 ml slagroom
- 10 g vanillesuiker
- 150 g suiker (fijn)
- mespunt zout
- 100 g fondantchocolade
(in stukjes)
Verwarm de oven voor op 185 °C. Breek de eieren in een pannetje.
Voeg de vanillesuiker, suiker en een snufje zout toe. Verwarm au bain-marie.
Klop het mengsel stevig op - tot de eieren binden en als een lint van de klopper aflopen - neem ze daarna uit de bain-marie. Spatel de bloem en het maïszetmeel door de eiercrème en schep dit beslag in een beboterde bakvorm. Bak de biscuit 45 minuten in het midden van de oven.
Verwijder de inhoud uit de vorm en laat het volledig afkoelen (liefst een nacht) op een rooster. Snij de biscuit horizontaal doormidden.
Klop de room stijf en bestrijk er de helft van de biscuit mee.
Laat de perziken uitlekken, leg ze op de biscuit en dek ze af met de tweede helft van de biscuit.
Laat de chocolade met 1 eetlepel perzikensap smelten, smeer dit uit over de biscuit en laat het geheel afkoelen.
2.
110 g ongezouten boter - 3 eieren - 225 g suiker - geraspte schil en sap van 3 citroenen
Verhit de boter tot ze gesmolten is. Klop met de mixer de eieren, suiker en citroen goed door en voeg toe aan de gesmolten boter. Mix weer even. Zet 4-5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer (met vork) 2 of 3 keer gedurende deze tijd.
De curd is dik genoeg als het aan de lepel blijft 'hangen'.
Giet de hete curd in de potjes, schroef het deksel er op en keer de potjes om. Zet de potjes als ze afgekoeld zijn in de koelkast. Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 (jam)potten.
De curd is heerlijk te combineren door yoghurt, over ijs of op taart.
200 g witte basterdsuiker - 125 ml slagroom - 1/2 tl grof zeezout
Ingrediënten
500 gr. spaghetti
2 tenen knoflook
3-4 uien
2 eieren
150 ml. room
200 gr. champignons
200 gr. gerookt ontbijtspek of pancetta
150 gr. parmezaanse kaas
olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
Voorbereiden
1. Snijd het spek in kleine blokjes of reepjes
Bereiden
Buon appetito!
Je kookkunsten met ons delen? facebook.com/kokheijkamp