9.2 9 ,2 76 reviews Alle reviews

Doe-het-zelf

met magazine WOON

Ontdek
de leukste DIY's

Voor iedereen die lekker creatief aan de slag wil voor mooie interieursitems, hebben wij op deze pagina de leukste doe-het-zelf ideëen uit ons magazine WOON geselecteerd. Stap voor stap leggen we uit hoe u de items maakt en wat u daarvoor nodig heeft. Veel succes!

Ps. Deelt u het resultaat met ons op Facebook? Facebook.com/kokheijkamp

Bloemen
kranshanger

Nodig:
-dik goudkleurig ijzerdraad
-touw of lint om de hanger op te hangen
-droge of verse bloemen
-eucalyptus
-dun buigbaar ijzerdraad
-knijptang en schaar

1. Start met de vorm van de krans door van het dikke ijzerdraad een cirkel te maken - de grootte kun je zelf bepalen. Wanneer de cirkel rond is, krul je de uiteinden onderaan in elkaar. Deze 'knoop' onderin verbloem je later met de bloemen en eucalyptus. 2. Knip met de tang ongeveer 15 stukjes draad van 4 a 5 cm lang. Deze gebruik je later om de bloemen en eucalyptus aan de cirkel vast te maken. 3. Pak nu wat kleine takjes en bint deze met het dunne ijzerdraad op de gewenste hoogte om de ijzeren cirkel, het is handig om aan de zijkanten te beginnen. Doe het zo dat de uiteinden van de takjes/bloemen naar de bovenkant van de krans wijzen.          4. Beleg de krans verder op dezelfde manier. Doe dit dakpansgewijs aan beide kanten zodat je de andere bindpunten bedekt en werk vanuit beide zijkanten naar het midden. Knoop onderaan in het midden een mooie (gedroogde) bloem, zodat je de overige uiteinden van de takjes en bloemen weg werkt. Controleer de krans vervolgens op kale plekken en werk deze waar nodig bij. 5. Je kunt een mooi, sierlijk lint maar ook en ruw stuk touw gebruiken om de krans aan op te hangen, net wat je eigen voorkeur heeft. De lengte van het touw kun je zelf bepalen. 

Groen in glas

Nodig:
1. floating frame (Hema) 2. asparagus (bloemist) 3. een schaar

1. Leg de asparagus op de glasplaat om te checken hoe groot het uiteindelijk kan zijn. Is de asparagus te lang? Knip dan een stukje van de onderkant af. 
2. Klem het blad tussen de glazen platen, knip bij waar nodig en schuif het geheel in de lijst. 
3. Zet je diy als pronkstuk in een raam! 

Gipskruid zomerkrans

Benodigdheden:
binddraad - platbektang - snoeischaar - bloemistentape - 5 takken gipskruid -gelakt bloemendraad (1,5mm) - satijnlint 6mm 

Stap 1 Verbind de bloemendraden aan elkaar d.m.v. bloemistentape. Stap 2 Duw aan het ene eind van het draad met een platbektang een rond oogje en aan het andere eind van het draad een oogje die half open is. Stap 3 Knip de takjes gipskruid met behulp van de snoeischaar. Stap 4 maak bosjes gipskruid van 5 takjes en wikkel het binddraad eromheen. Stap 5 Zet de bosjes gipskruid vast op het bloemistendraad met binddraad. Stap 6 Maak de uiteinden van de krans vast met het oogje en het half open oogje. Strik als laatste het satijnen lint om de krans. 

Winter rozenbottelkrans


Benodigdheden:

  • Rozenbotteltakken (6-8 st.)

  • Binddraad

  • Grote emmer

  • Lint of touw

Stap 1
Bind de uiteinden van de takken met ijzerdraad aan elkaar.


Stap 2
Draai de lange sliert takken rondom de emmer. Bind de laatste tak met ijzerdraad vast aan het hengsel


Stap 3

Haal de krans na 2 dagen van de emmer en corrigeer waar nodig met behulp van ijzerdraad. 

Oud deurtje in de schuur staan? 

Met enkel kippengaas en krijtbordverf creëer je jouw unieke memobord.

Gebruik het kippengaas om mooie kaartjes en foto's te laten zien.