9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Doe-het-zelf

met magazine WOON

Ontdek de leukste DIY's

Voor iedereen die lekker creatief aan de slag wil voor mooie interieursitems, hebben wij op deze pagina de leukste doe-het-zelf ideëen uit ons magazine WOON geselecteerd. Stap voor stap leggen we uit hoe u de items maakt en wat u daarvoor nodig heeft. Veel succes!

Deelt u het resultaat met ons op Facebook? Ga direct naar: Facebook.com/kokheijkamp

Bloementaartje

Benodigdheden:
- Een ronde oase met onderbord (30 cm)
- Groentakjes (bijv. steeneik, asparagus, eucalyptus of klimop uit uw eigen tuin)
- 3 stuks zonnebloemen 
- Lampionnetjes
- Sierfruit (bijv. besjes, appeltjes)
- Vilt
- Jute touw of lint
Tip: vilt, sierbloemen en meer te verkrijgen bij Mus Bloem & Sfeer in Elspeet.

Stap 1.

Vul een emmer met water en laat de oase zich hierin volzuigen. Niet duwen, dan vult de oase zich niet goed. Leg daarna het taartje op de schaal en doe er eventueel folie onder om lekken te voorkomen

stap 2.

Knip het vilt in de dikte van de taart en doe dit om de taart heen. Maak het af met jute touw of een mooi lint eromheen. Snij de 3 zonnebloemen en gerbera’s op 4 cm onder de bloem schuin af en prik ze in het midden van de oase.

Stap 3.

Knip van de groentakjes kleine takjes. Maak deze takjes bladvrij op de plekken waar u ze in de oase prikt. Steek het taartje hiermee vol, zodat u de oase niet meer ziet.

Tip van Mus Bloem & Sfeer: maak het geheel af met de lampionnetjes en het sierfruit (pompoen, besjes). Prik de sierappeltjes op een cocktailprikker en steek het in de oase. Geef het 1x per week iets water tussen de oase in en bovenal, geniet ervan!


Mogelijk gemaakt door Mus Bloem & Sfeer in Elspeet 

Vrolijk gepunnikte onderzetters

Benodigdheden:
- 1 bolletje katoen (50 gram, 125 meter), dit is genoeg voor 4 onderzetters
- Punnikmolentje of punnikpopje (verkrijgbaar bij Bij Mir in Oldebroek
- Borduurnaald zonder punt,
met groot oog

Tip van Mirjam: u kunt ook kiezen voor effen, felgekleurd katoen. U krijgt dan onderzetters die rustiger ogen, maar alsnog hip en zomers zijn!


Stap 1:

Punnik 4x een koord van 1
meter en 35 cm.

Let op: in verband met de gelijke grootte van de onderzetters is het belangrijk dat ze precies dezelfde lengte hebben.


Stap 2:

Neem een uiteinde van het koord en zet deze om de andere steek vast met een overhands steekje. In de tweede steek neem je een lusje op om een mooi begin te krijgen.

Rol nu in spiraalvorm de koorden op en elk tweede steekje steek je door totdat je koord op is.


Stap 3:

Hecht de draad netjes af.


Stap 4:

Herhaal stap 2 en 3 voor de andere koorden.

Mogelijk gemaakt door Bij Mir uit Oldebroek

Stijlvolle droogring

Benodigheden:

- IJzeren ring
- Wikkeldraad
- Eucalyptus
- (dun) Afbindtouw
- droogbloemen naar keuze
(3 à 4 soorten)


Stap 1.  Koop leuke droogbloemen bij jouw lokale bloemist. Of verse bloemen die goed kunnen indrogen. Zorg voor verschillende vormen en diverse kleurtjes. Knip de droogbloemen ongeveer 1.5 cm onder de bloem af. Doe dit met alle materialen en leg ze per soort bij elkaar.

Stap 2.  Maak het begin van het wikkeldraad met een oogje/lusje vast aan de ring. Van de korte droogbloemen maak je toefjes, deze houd je vast tussen twee vingers en de ring, met de andere hand wikkel je het draad eromheen. Zorg dat het draad stevig om de ring gewikkeld zit, desnoods wikkel je het draad er nogmaals omheen.

Stap 3. Maak een tweede toefje en leg deze dakpansgewijs op de steeltjes (uiteinde) van het vorige toefje. Wikkel weer 1 à 2 keer het draad er stevig omheen. Ga zo door tot de droogbloemen op zijn of totdat je het gewenste resultaat heb behaald. Je kan de ring rondom bekleden met droogbloemen of alleen de onderkant of ¾ van de ring is ook leuk!

Stap 4. Als laatste, de afwerking. Maak het einde van je draad vast door een lus te maken, deze draai je stevig vast. Wikkel het bindtouw om het uiteinde zodat de stelen en het wikkeldraad niet meer te zien zijn, eindig met een stik of knoopje.

Mogelijk gemaakt door De Bloemenhof & Moonbloom uit Elburg

Bloemen kranshangerVersier uw huis met deze prachtige gedroogde bloemenkranshanger!

Benodigheden:
- dik goudkleurig ijzerdraad
- touw of lint om de hanger op te hangen
- droge of verse bloemen
- eucalyptus
- dun buigbaar ijzerdraad
- knijptang en schaar


1. Start met de vorm van de krans door van het dikke ijzerdraad een cirkel te maken - de grootte kun je zelf bepalen. Wanneer de cirkel rond is, krul je de uiteinden onderaan in elkaar. Deze 'knoop' onderin verbloem je later met de bloemen en eucalyptus.

2. Knip met de tang ongeveer 15 stukjes draad van 4 a 5 cm lang. Deze gebruik je later om de bloemen en eucalyptus aan de cirkel vast te maken.

3. Pak nu wat kleine takjes en bint deze met het dunne ijzerdraad op de gewenste hoogte om de ijzeren cirkel, het is handig om aan de zijkanten te beginnen. Doe het zo dat de uiteinden van de takjes/bloemen naar de bovenkant van de krans wijzen.         

4. Beleg de krans verder op dezelfde manier. Doe dit dakpansgewijs aan beide kanten zodat je de andere bindpunten bedekt en werk vanuit beide zijkanten naar het midden. Knoop onderaan in het midden een mooie (gedroogde) bloem, zodat je de overige uiteinden van de takjes en bloemen weg werkt. Controleer de krans vervolgens op kale plekken en werk deze waar nodig bij.

5. Je kunt een mooi, sierlijk lint maar ook en ruw stuk touw gebruiken om de krans aan op te hangen, net wat je eigen voorkeur heeft. De lengte van het touw kun je zelf bepalen. 

Groen in glas

Benodigheden:
1. floating frame (Hema) 2. asparagus (bloemist) 3. een schaar

1. Leg de asparagus op de glasplaat om te checken hoe groot het uiteindelijk kan zijn. Is de asparagus te lang? Knip dan een stukje van de onderkant af. 
2. Klem het blad tussen de glazen platen, knip bij waar nodig en schuif het geheel in de lijst. 
3. Zet je diy als pronkstuk in een raam! 

Gipskruid zomerkrans

Benodigdheden:
binddraad - platbektang - snoeischaar - bloemistentape - 5 takken gipskruid -gelakt bloemendraad (1,5mm) - satijnlint 6mm 

Stap 1 Verbind de bloemendraden aan elkaar d.m.v. bloemistentape. Stap 2 Duw aan het ene eind van het draad met een platbektang een rond oogje en aan het andere eind van het draad een oogje die half open is. Stap 3 Knip de takjes gipskruid met behulp van de snoeischaar. Stap 4 maak bosjes gipskruid van 5 takjes en wikkel het binddraad eromheen. Stap 5 Zet de bosjes gipskruid vast op het bloemistendraad met binddraad. Stap 6 Maak de uiteinden van de krans vast met het oogje en het half open oogje. Strik als laatste het satijnen lint om de krans. 

Winter rozenbottelkrans
Benodigdheden:
- Rozenbotteltakken (6-8 st.)
- Binddraad
- Grote emmer
- Lint of touw

Stap 1
Bind de uiteinden van de takken met ijzerdraad aan elkaar.


Stap 2
Draai de lange sliert takken rondom de emmer. Bind de laatste tak met ijzerdraad vast aan het hengsel


Stap 3

Haal de krans na 2 dagen van de emmer en corrigeer waar nodig met behulp van ijzerdraad. 

Oud deurtje in de schuur staan? 

Met enkel kippengaas en krijtbordverf creëer je jouw unieke memobord.

Gebruik het kippengaas om mooie kaartjes en foto's te laten zien.