9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken

bij Henk en Linda

Stoer wonen

Henk en Linda wonen samen met hun zoontjes Dani (9) en Xam (3) op een industrieterrein in Nunspeet. "Vanwege ons taxi- en touringcarbedrijf vinden wij het prettig om dicht bij ons bedrijf te wonen. Toen ons bedrijf groeide en zich in 2009 deze gelegenheid van wonen en werken voordeed, was het snel geregeld." Na de koop van de bedrijfswoning voerde Linda verschillende stijlen door in haar huis, maar ze kreeg bij al die stijlen niet het juiste gevoel. "Ik begon met een modern interieur, maar dit voelde 'kil' aan. Dus ik dacht dat brocante accessoires of kleur daar wel verandering in zouden brengen, maar dat bleek niet zo te zijn. De basis, zoals de vloer en de wanden, vond ik mooi, maar de inrichting kwam ik maar niet uit." Totdat Linda in de interieurbladen zag dat het allemaal wel wat stoerder mocht. Dit gaf de omslag in haar interieur. "Een stoer interieur sprak me aan, maar wel met de toevoeging van warme materialen als linnen, vachten en hout. Ik vond het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven. Daarbij kan een beetje lef natuurlijk nooit kwaad. Dat maakt een interieur juist eigen." 

"Het leek wel een schroothoop en er liepen van die 'ruwe' mannen rond." Linda nam de verroeste werkbank mee en na een grondige schoonmaakbeurt kwam er een stoere blikvanger tevoorschijn. "Hij past nu goed in ons interieur en je kunt er fijn mee variëren. Je kunt de hoogtes zelf instellen, dat is ideaal voor de styling."

Werkbank

Voor mooie, oude industriële items speurde Linda Marktplaats af. Daar liep ze tegen een oude werkbank aan. "Ik vond 'm in eerste instantie veel te duur, dus hield het maar even in de gaten. Na verloop van tijd was het nog niet verkocht, dus deed ik een bod. De plek waar ik de werkbank kon ophalen, zag er al even industrieel uit als de bank zelf", vertelt Linda lachend.

De meeste inspiratie haalt Linda van Instagram. Ze volgt diverse interieur feeds en deelt ook zelf haar interieurkiekjes. "Instagram is voor mij echt een plek waar je mensen tegenkomt die dezelfde passie delen als jij. Je inspireert elkaar en doet soms ideeën op voor doe-het-zelf-projectjes. Ik ben een persoon die het liefst achter de schermen zichtbaar is; dat kan met Instagram. Je inspireert mensen door je interieur, maar het is niet té persoonlijk."


De robuuste eettafel met rondom Tolix stoelen is een geliefde zitplaats in huize Dooijeweerd. De planken van de tafel zijn kromgetrokken en tonen gebruikerssporen, maar dat kan Linda niet deren: 'Een huis moet vooral leefbaar zijn'. 

Olievaten

Een schedel van een Schotse hooglander - door Linda gekscherend Klara genoemd - prijkt boven een zelfgemaakt tafeltje van zwartgeverfde olievaten en een houten plank. Groene planten geven het interieur kleur en sfeer.


Wandhangers zijn een favoriet interieur item bij Linda. De vilten hanger boven de bank in de woonkamer vond ze via Instagram. "Het vrouwtje waar ik 'm bestelde, maakt van schapenvachten prachtige vilten hangers. Ik was zó verliefd toen ik de hanger zag! Nog steeds trouwens." De liefde voor wandhangers en het feit dat Linda graag zelf knutselt, resulteerde in een nieuwe hobby voor Linda: ze maakt unieke wandhangers van doek. "Ik postte een tijdje terug een foto op Instagram van een wandhanger die ik gemaakt had en was verbaasd hoeveel reacties en aanvragen ik erop kreeg. Toen vervolgens iemand met 90.000 volgers een hanger bestelde en later een interieurfoto van het doek plaatste, waren de aanvragen niet te overzien. Het was echt te veel, de eetkamertafel en de keuken stonden vol met materialen en verven. Binnenkort krijg ik een eigen werkplaats in de schuur. Dan heb ik m'n eigen plek om het weer op te pakken."

Archiefkast

In een hoek van de woonkamer prijkt een oude archiefkast. Momenteel doet de kast dienst als opbergruimte voor het speelgoed van 'de boys'. Onverwachts kwam Linda de historie van de kast op het spoor. "Ik kocht de kast via Marktplaats bij mensen in Hierden. Er zat een oude sticker op van het bedrijf van een vriend van ons. Toen bleek dat de archiefkast afkomstig was uit de tijd dat zijn opa nog in het bedrijf zat. Dat was een bijzondere ontdekking." 

Linda volgen op Facebook of Instagram?
@myboyshome 

Meer foto's zien

van dit interieur?