9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken

bij André en Chantal


Pittig interieur

met nostalgie

In het voorjaar van 2015 zagen André en Chantal een jaren ’30 woning in het centrum van Nunspeet te koop staan bij Kok & Heijkamp Makelaars. Het bleef niet bij ‘zien’, het bleek de eerste stap naar een onverwachte grootschalige verbouwing.

Tegeltjes
“De bezichtiging moest eigenlijk nog beginnen, maar bij het zien van de authentieke tegeltjes bij de entree, was ik al verkocht. Stiekem stak ik mijn duim omhoog naar André”, vertelt Chantal lachend. Niet lang daarna werden ze de gelukkige kopers en gingen ze aan de slag in hun droomwoning.


Tijdens de verbouwing kregen André en Chantal hulp aangeboden. “Met name van Kevin de Heer van bouwbedrijf ‘BouwTotaal’. Samen hebben we de balkenplafonds in oude glorie hersteld en de ramen vervangen. Maar hij dacht ook over de aankleding mee, zo daagde hij mij uit om de binnendeuren en kozijnen hoogglans zwart te verven.” Na afronding van de werkzaamheden, ging Chantal aan de slag met de inrichting.

Chantal: “In eerste instantie wilden wij de verbouwing niet grootschalig aanpakken. Het zou bij een nieuw behangetje op de verdieping blijven. Echter, er kwam tijdens het behang trekken een stukje muur mee, dat gaf de doorslag om alles goed aan te pakken.” Dat gebeurde: er werd gesloopt, plafonds en vloeren werden vervangen en sanitair en keukeninrichting werd vernieuwd.

"De basisprincipes van mijn interieur zijn licht, ruimte en rust."


In de hal zijn de authentieke details weer tevoorschijn gehaald. Het hoge plafond is in het zicht gebracht, maar dan wel in combinatie met moderne verlichting. Lachend zegt Chantal: “De kroonluchters met kralen had ik al in huis, dus we moesten de kleur van de wanden er maar op aanpassen.” Een echte eyecatcher in de hal is de grijze kelderdeur voorzien van stalsloten. Het idee zag Chantal op Pinterest.

Woonaccessoires geeft Chantal graag een tweede kans. Zoals het met verf besmeurde krukje, door Chantal op de kop getikt op een rommelmarkt. 

Groen

Chantal koos voor de kleur groen als accentkleur. “Al snel bleek dat ik accessoires met groentinten een mooie toevoeging aan mijn interieur vond, maar dan wel natuurlijke tinten, zodat het rustig blijft. Het mosgroene plaid op de bank bijvoorbeeld, daar ben ik echt heel blij mee. Ook vind ik het leuk om planten aan mijn interieur toe te voegen.”

Moeder

Voor stylingadvies hoeft Chantal niet ver van huis. “Mijn moeder is wat dat betreft mijn grootste inspiratiebron. Zij is eigenaresse van De Loden Roos in Nunspeet en kan mij als geen ander voorzien van advies. Ook bij IKEA kan ik goed terecht op het gebied van woningstyling.” Lachend voegt ze toe: “En in een creatieve bui vult André mijn collectie woonaccessoires aan.”

"Accessoires met groentinten vind ik een mooie toevoeging aan mijn interieur."

Ook familiestukken vonden een plek in haar interieur. “In de woonkamer vind je onder meer oude koffers op de kast, een stoeltje van mijn oma en oude kratten.

Ook op de verdieping is nog een stukje historie te vinden. Op onze slaapkamer hangen schilderijen die nog geschilderd zijn door de opa van André”, legt Chantal uit. Opvallend zijn de oude, houten stoeltjes aan weerszijden van hun bed. “Deze stoeltjes fungeren als nachtkastjes. Eerst bij gebrek aan beter, maar nu vind ik ze toch wel erg leuk staan.”