9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken 

bij René en Mirjam

Oud & nieuw

in monumentale stadsvilla

Aan de buitenkant van de stadsvilla aan de Bloemstraat zijn prachtige monumentale details zichtbaar, zoals een omlopend schilddak, een dakvenster met Lodewijk XIV zijstukken en een sfeervole keitjesstoep. De hippe letterslinger aan de monumentale voordeur heet ons op een moderne manier welkom. Bij binnenkomst worden we verrast door de orginele marmeren vloer, de hoge plafonds en de authentieke details. De eigenaren van de woning kochten en renoveerden het pand negen maanden voordat de huidige huurders René, Mirjam en hun drie kinderen Thom, Roos en Merel de stadsvilla gingen bewonen. Mirjam - interieurstyliste van beroep - maakte van de woning een eigentijds familiehuis. 

Mazzel hebben

"Ik houd van de mix oud en nieuw. Dat zie je ook terug in de meubels en woonaccessoires", vertelt Mrjam. "Ik loop graag rond in een kringloopwinkel, heerlijk! Je hebt gewoon mazzel als je iets moois vindt en dat een opknapbeurt kan geven. De oude radio in de woonkamer hebben we bijvoorbeeld ook in een kringloopwinkel op de kop getikt."

Kamer en suite

De woonkamer is een heerlijke, uitnodigende ruimte met als eyecatcher de sfeervolle open haard. De zithoek is om de open haard gesitueerd. Bij mooi weer kunnen de hoge tuindeuren open om zo optimaal van het buitenleven te genieten. Prachtige kamer en suite deuren zorgen voor een stijlvolle scheiding tussen de voor- en achterkamer. 

"Ik houd van de mix oud en nieuw.
Dat zie je ook terug in de meubels en woonaccessoires." 

Mirjam

Kerkbank

In de keuken prijkt een oude kerkbank aan de eettafel. Eveneens door Mirjam opgeknapt. De nieuwe industriële lamp zorgt ervoor dat de combinate van oud en nieuw weer bevestigd wordt. Een krijtbord in de keuken maakt het menu van de dag duidelijk: eten wat de pot schaft.  

Sfeerhoekjes

Dochter Merel voegt een Scandinavische touch toe aan het interieur. "Merel is heel creatief en kan goed tekenen. Zo heeft ze bij een nieuw geopende woondecoratiewinkel een krijtbordmuur van illustraties voorzien. Ze maakt hier in huis verschillende sfeerhoekjes en is creatief met tape."


'De Pastorie'

Het pand uit 1617 heeft in de 19e en 20e eeuw dienst gedaan als pastorie en staat daarom ook wel bekend als De Pastorie. In oorlogstijd bood het een Joodse familie onderdak. Dat is nog steeds zichtbaar op de zolder van de woning. Kleine luikjes in het dak laten de ontsnappingsroute van de onderduikers zien. "Tijdens rondleidingen door de stad Elburg wordt er meestal even stilgestaan bij dit huis, daaraan zie je dat het een pand met een verhaal is. We vinden het erg mooi om hier te mogen wonen", aldus Mirjam. 

"Tijdens rondleidingen door de stad Elburgwordt er meestal even stilgestaan bij dit huis."

Meer foto's zien

van dit interieur?