9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken 

bij Harmen en Annelies

Scandinavisch wonen

in Elburg

Dat de kleur wit absoluut niet saai hoeft te zijn, laat het Scandinavische interieur van Harmen en Annelies ons wel zien. Door de toevoeging van 'warme' materialen is de woning een verrassend fris en sfeervol familiehuis geworden. In de loop der jaren groeide de interesse van Annelies voor een Scandinavische woonstijl. "De rust in die stijl spreekt me aan. Je kunt spelen met verschillende materialen en kleuren, zonder dat het druk wordt." 

Op de gehele begane grond ligt een prachtige eikenhouten vloer, die met een krijtwash is afgewerkt. De grijze bank in de woonkamer is gecombineerd met zachte kussens en een plaid. Het stoere vloerkleed van House Doctor zorgt voor warmte en intimiteit. Het vuurtje in de open haard knispert behaaglijk en de priklamp langs de kast geeft het geheel een Scandinavische touch. 

Charles en Ray Eames


Om de grote eettafel staan stijlvolle, witte kuipstoelen. Deze zijn geïnspireerd op het wereldberoemde ontwerp van het duo Charles en Ray Eames. 

Rust en ruimte

De keuken is strak en hoogglans wit. Harmen en Annelies kozen voor een keuken zonder bovenkasten, om rust en ruimte te creëren. De opbergplank is gestyled met zwart-wit accessoires. 

"De rust in een Scandinavische woonstijl spreekt me aan.

Je kunt spelen met verschillende materialen en kleuren, zonder dat het druk wordt." 

Annelies 


Paperbags

Regelmatig legt Annelies alle interieuraccesoires op de keukentafel en stylet vervolgens het hele huis opnieuw. "Het huis ziet er dan weer totaal anders uit met dezelfde accessoires. Zo krijgen bijvoorbeeld de paperbags regelmatig een andere functie. De ene keer fungeert het als plantenbak, de andere keer als opbergzak. Je kunt er veel kanten mee op."

Instagram

Annelies deelt regelmatig foto's van haar interieur op Instagram. Duizenden volgers over de hele wereld volgen haar kiekjes. "Mijn doel is om anderen te inspireren, maar je moet uitkijken dat je niet teveel pronkt met je interieur. Dat vind ik best een spanningsveld."


Kleur

Lichte tinten vormen eveneens de basis van de slaapkamers. Annelies voegde in de kamers van dochters Anna en Sophie subtiel de kleur roze toe. In de slaapkamer van zoon Jonah zijn stoere kleuren als zwart en blauw toegevoegd. "De jongensslaapkamer vond ik wel iets lastiger om te stylen. Dit kwam mede omdat Jonah z'n zinnen op een autobed had gezet. Ik heb toen net zolang gezocht naar een exemplaar waarvan ik de kleur acceptabel vond", vertelt Annelies. 

"Voor nieuwe interieuraccessoires ga ik graag naar Zwolle.

Daar zitten mooie winkeltjes zoals Loft, Sissy-Boy en Søstrene Grene.

Hier in de buurt zijn Spring Store en Apollo favoriet."

Meer foto's zien

van dit interieur?


Eigen ontwerp
In de woning van Harmen en Annelies kom je regelmatig eigen creaties tegen. Zo ontwierp Annelies de kapstok in de hal zelf. "Toen het klaar was, heb ik er een foto van gemaakt en op Instagram gezet. Mijn volgers reageerden heel positief. Ik weet van twee personen dat ze 'm zelfs hebben nagemaakt."


"Zo heb ik een tijdje ook bijzettafeltjes gemaakt en verkocht. Bij een zorgboerderij in 't Harde zaagden ze de boomstammen en haalden het schors eraf. Vervolgens schilderde ik het, schroefde er wieltjes onder en klaar!