9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken 

bij Hendrik en Liesbeth

Oud huis

in een nieuwe jas

"Dichtbij het centrum van Nunspeet, omgeven door groen en water, staat dit bijzondere pand uit 1902. De twee-onder-een-kapwoning valt op door de originele kleurrijke details aan de buitenzijde. Hendrik en Liesbeth kochten de woning in 2008 en startte in 2009 met klussen. "Dat was wel  nodig: het huis stamt uit 1902 en was op alle fronten aan groot onderhoud toe. We hebben werkelijk elk onderdeel, van fundering tot de nok onder handen genomen. Er werd nieuw leidingwerk en elektra aangelegd, het hele huis werd geïsoleerd, overal kwamen nieuwe vloeren met op de meeste plaatsen vloerverwarming, de kozijnen zijn vervangen en uiteraard werd het schilderwerk binnen en buiten gedaan. Met al het stucwerk en het plaatsen van een keuken en twee badkamers kun je wel zeggen dat het huis eigenlijk compleet opgefrist is. Een oud pand in een nieuw jasje."

Belgisch hardsteen


"In de woonkamer ligt een originele oude houten kloostervloer en voor de rest van de benedenverdieping hebben we voor Belgisch hardsteen gekozen. Om een ruimtelijk effect te creëren hebben we de vloeren doorgelegd, zonder drempels."

Authentieke uitstraling

Meteen bij binnenkomst in de hal is duidelijk dat het huis zorgvuldig is gerenoveerd; de trap naar boven heeft het echtpaar laten maken naar origineel ontwerp en op de wanden zijn lambriseringen van kraaldelen aangebracht. Liesbeth: "Lambrisering vinden we heel mooi; het heeft een authentieke uitstraling en het is bovendien praktisch."

"Ik houd van oude tinten,
zoals de kleuren van Painting The Past." 

Liesbeth


Nostalgische kranen

"Met de nostalgische kranen en het prachtige Falcon fornuis heeft de keuken ook weer die authentieke uitstraling die we in het hele huis hebben proberen te behouden."

Warme hart

De keuken vormt het warme hart van de woning en biedt volop ruimte aan een groot gezin. "De keuken is van massief hout met een hardstenen blad en werd op maat gemaakt door een timmerman", vertelt Liesbeth. 

"We hebben het huis van fundering tot nok onder handen genomen."

Hendrik en Liesbeth

Oudblauw

Hendrik en Liesbeth houden van oude tinten. Daarom werd voor de muren in de keuken gekozen voor een oudblauwe kleur van Painting The Past, waar de lichte keuken en het cranberryrode fornuis heel mooi bij uitkomen. 

De oudpaarse stoel in de woonkamer past ook helemaal bij deze stijl. Samen met taupe-grijze wanden en de zwart-bruine krijtstreepgordijnen is de woonkamer een sfeervolle, intieme ruimte geworden. 


Meer foto's zien

van dit interieur? 

Laatste project


Ook op de eerste verdieping is in de vier slaapkamers lambrisering aangebracht. "Er lag eerst in alle kamers vloerbedekking die echt wel aan vernieuwing toe was. We hebben dat vervangen voor laminaat. Dat was het laatste project qua onderhoud."