9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken

bij Gerhard en Marjon

 

Liefde

voor strak

Een inrichting waar ‘strak’ het sleutelwoord is. Dat is thuis voor Gerhard en Marjon. Recent kochten zij een nieuwbouwwoning in Doornspijk die ze volledig naar hun smaak hebben ingericht.


Na de sleuteloverdracht popelden Gerhard en Marjon om aan de slag te gaan. Omdat zij echte klus-fanaten zijn, besloten ze om veel werkzaamheden in eigen beheer te doen. Met hulp van familie en vrienden was de klus snel geklaard en kon Marjon zich uitleven op de inrichting.

Voor ideeën struint Marjon vaak het internet af. “Pinterest staat met stip op nummer één van mijn favoriete websites, maar ik kijk ook naar woonprogramma’s, zoals VT Wonen. Verder mag ik graag binnenlopen bij Spring Store op ’t Harde en Boer Staphorst.” Lachend: “Maar mijn aankopen moeten eerst goedgekeurd worden door Gerhard, want hij heeft een uitgesproken smaak!”

Tijdens het inrichten van hun woning, hield Marjon een motto in gedachten. “Strak, maar wel gezellig. We kozen voor een lichte basis met stoere, zwarte accenten. Onze inrichting is een mix van Scandinavisch, stoer en industrieel.” En dat is duidelijk vertaald in lichte wanden, vergrijsde PVC-vloer, stalen elementen en houten accessoires.

"Onze inrichting is een mix van Scandinavisch, stoer en industrieel.” 

Ook de twee lampjes in de vensterbank van de woonkamer zijn zelf samengesteld. “Ik was op slag verliefd op het pootje, maar van de fitting was ik minder gecharmeerd. Die heb ik vervangen door een stoere fitting met vergrijsd glas.”

Gerhard en Marjon weten goed wat ze willen en hebben daardoor hun eigen ideeën verwerkt in hun inrichting. Dat geldt onder andere voor de eettafel en de salontafel. Marjon: “Het blad hebben wij gelakt en het stalen onderstel hebben we naar ons ontwerp laten maken.”

Voor Marjon was er één must in de inrichting.

“Een stalen deur, dat wilde ik zo graag!”

In een strakke inrichting mag een hoogglans keukeninrichting niet ontbreken.  Bij Gerhard en Marjon staat ’ie dan ook in volle glorie, compleet met kookeiland en keramisch aanrechtblad. “De koof boven het kookeiland heeft Gerhard gemaakt. Ook wilden wij graag een witte afzuigkap in plaats van de RVS-variant.” Als finishing touch heeft Gerhard verfijnde spotjes in de koof aangebracht. Het subtiele licht werpt een prachtige gloed over het geheel en laat de keuken stralen.