9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Warm winterhuis

boordevol brocante

Liefde

voor brocante

Kijk mee in dit sfeervolle familiehuis met een landelijk brocante stijl. De woning staat vol met unieke brocante accessoires, die op een bijzondere manier zijn gestyled tot een kloppend geheel. De liefde voor oude items is duidelijk zichtbaar. 

Groeperen op gevoel

De accessoires worden gegroepeert op kleur en gevoel, het totaalplaatje moet kloppen. "We zoeken daarom niet op internet naar nieuwe items, maar bezoeken brocantewinkeltjes of fairs. Heerlijk om daar rond te struinen, op zoek naar dat speciale item dat mooi bij de rest past."

Brocantemarkt
De eigenaren van dit familiehuis bezoeken regelmatig binnenlandse als buitenlandse winkeltjes en markten voor bijzondere brocante woonitems. "Wanneer we een weekendje in Londen zijn, gaan we altijd even naar de antiek- en brocantemarkt die daar elke zaterdag gehouden wordt. We hebben daar bijvoorbeeld oude koffers en antieke laarzen gekocht."


Dik pak sneeuw


Soms moet je er wat voor over hebben om net dat ene, speciale item op de kop te tikken. "We waren eens in Antwerpen en wisten dat daar een brocantewinkeltje was. Er lag een dik pak sneeuw en we hebben anderhalf uur gelopen om dat ene straat met dat ene winkeltje te vinden. We vonden prachtige brocante laarzen, maar vervolgens moesten we de terugtocht maken met laarzen van zo'n tien kilo."

"Waar ik ook ben, ik moet altijd even kijken of er adresjes

in de buurt zijn die brocante verkopen."


Wisseling per seizoen

Per seizoen wordt het interieur veranderd. In de winter is de woning gezellig ingericht met groene en rode accessoires. Richting het voorjaar komen de spullen met zachtroze tinten weer tevoorschijn. 

Paspoppen

In de woning zijn veel oude brocante paspoppen aanwezig. Het eigen karakter van de paspoppen, waar de ouderdom haar sporen heeft nagelaten, spreekt haar aan. "Als we ergens zijn en ik zie een mooie paspop, dat moet ik die hebben. Eigenlijk kunnen er niet meer bij, maar ik kan het niet laten. Ik kleed de paspoppen ook altijd aan, bijvoorbeeld met een mooie antieke kanten kraag. 


Meer inspiratie?

Bekijk andere binnenkijkers