9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Licht en luchtig


Hendri en Hanneke groeiden beiden op in Elburg, maar leerden elkaar pas later kennen. In oktober 2014 trouwde het stel en wonen sindsdien - hoe kan het ook anders - in Elburg. Hun gezellige rijwoning onderging de afgelopen jaren een hele opfrisbeurt. 

De stijl van Hanneke is te omschrijven als licht en luchtig. Kleuren als wit en grijs voeren de boventoon. Hanneke: “Ik houd van lichte kleuren, dus schilderde en sausde de vader van Hendri alles licht. Ook de bestaande eiken vloer veranderde van kleur: deze hebben we grijs gelakt. We vonden het zonde om ‘m eruit te halen en nu in een andere kleur is het helemaal onze smaak.”

Hobby

Hanneke bezoekt op haar vrije dag graag meubelzaken. “Interieurstyling is een hobby van mij geworden. Lekker snuffelen bij Loods5 in Amersfoort is altijd leuk en bij zaken als Apollo in Elburg en Safi Essentials in Kampen vind ik het ook heerlijk om even te kijken. Maar op een gegeven moment is het goed hoor."

Brocante

Vier jaar geleden koos Hanneke met name voor brocante accessoires. “Ik schuurde oude meubeltjes af en schilderde ze wit. Ook accessoires met roezels en kant vond ik geweldig. Van lieverlee ontstond de huidige stijl met Scandinavische accenten, dus verkocht ik alle brocante spulletjes via Marktplaats en vraag- en aanbod-sites. Dat ging heel leuk.”

De bank bleek een meubelstuk dat bij beiden wat langer aandacht vroeg. “We hebben het daar echt maanden over gehad. Die is ook heel belangrijk voor ons. We kozen uiteindelijk een grijze bank van Spring Store in ’t Harde. De bank is een combinatie van mooi en comfort. Ik had ‘m gezien en vroeg Hendri mee te gaan om te proberen. In het geval van een bank vond ik het belangrijk dat Hendri ook wist hoe ‘ie zit maar ook hoe ‘ie ligt”, vertelt ze lachend.

Planten en bloemen

In huize Bastiaan zijn verschillende bloemen en planten te vinden. Een Alocasia in het raam, een cactus onder een stolp en altijd een verse bos bloemen op tafel. De prachtige bloemen op de eetkamertafel zijn van Bloomon. Hanneke sloot een bloemenabonnement af, zodat ze elke maand een verse en unieke bos bloemen op tafel heeft staan. “Het is elke keer weer een verrassing wat voor soort bloemen je krijgt. Het komt rechtstreeks van de kweker, dus supervers.”

In de hal staat een bijzonder pronkstuk: een oude buikkast van de opa en oma van Hendri. “We kregen ‘m als huwelijkscadeau van hen. De kleur paste niet bij de rest van de meubels, daarom hebben we met hen overlegd of we de kast wit mochten maken. Dat vonden ze geen probleem, dus past het nu mooi bij de rest van onze meubels.” 

De keuken is licht en ruim. Grote plavuizen sieren de vloer. Dat bij de koop van de woning de achterzijde al was uitgebouwd, was een groot voordeel voor Hendri en Hanneke. “Toen we de keuken verbouwden in 2017, hebben we als extra nog openslaande deuren geplaatst. Door het licht dat nu binnenkomt, lijkt de ruimte nog groter.” Het stel koos om diezelfde reden voor een keuken zonder bovenkasten. “In eerste instantie vonden we het spannend of we al onze spullen nog wel kwijt konden, maar tegenwoordig zijn keukenlades breed en diep, dus dat viel hard mee.” 

De prachtige olijfboom - geplant in zelfgemaakte plantenbak door de vader van Hanneke - draagt bij aan dit gevoel. “Die boom was echt een wens van me”, vertelt Hanneke. “Maar ze zijn vrij prijzig, dus hij stond al een tijdje op ons wensenlijstje. Toen we een aantal cadeaubonnen kregen, kochten we het daarvan. Dat is leuk kopen.” 

De openslaande tuindeuren nodigen uit om een kijkje te nemen in de strak aangelegde achtertuin. Op warme dagen is dit een favoriete plek voor Hendri en Hanneke. “Vorig jaar zomer pakten we de tuin aan. Het schuurtje stond er al vanaf de bouw van het huis en was nodig aan vervanging toe. We bouwden gelijk een veranda. Als het zonnetje iets schijnt en de temperatuur goed is, dan zijn we daar te vinden."

“Als het zonnetje iets schijnt en de temperatuur is goed dan zijn we in de tuin te vinden, barbecue aan en een drankje erbij en je hebt gelijk een heerlijk vakantiegevoel”

Baby

Momenteel wordt er weer volop geklust in huize Bastiaan. In juli verwachten Hendri en Hanneke hun eerste kindje. De fotostudio en de werkruimte moesten daarom plaatsmaken voor een babykamer. De werkplek verhuisde naar de zolder. De vader van Hanneke timmerde een bureau over de hele lengte van de kamer en Hanneke stylde het af. “Hendri werkt regelmatig thuis en ik ben hobbyfotograaf. Aan dit brede bureau hebben we een fijne plek werkplek.”