9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken 

 bij Gerwin en Marieke

Licht familiehuis


In negen maanden tijd verrijst de droomwoning van de familie Prophitius. Marieke: "Mijn schoonvader was timmerman van beroep en gepensioneerd toen wij in 2012 ons huis bouwden. Dat was ideaal. Gerwin is projectleider in de bouw, dus samen hebben ze ons huis gebouwd." 

Moodboard
In de tijd dat de heren met de bouw van het huis bezig waren, verdiepte Marieke zich in de inrichting van haar toekomstige woning. Ze koos voor een lichte basis, waar met name de kleur wit de boventoon voert. "Ik heb verschillende magazines verzameld, sommigen waren meer gericht op landelijke interieurs, anderen meer op brocante of Scandinavische interieurs. Afbeeldingen die ik mooi vond, knipte ik uit en daar maakte ik vervolgens een moodboard van. Vijf jaar terug koos ik nog meer voor brocante accessoires. Van lieverlee ontstond het stijltje dat ik nu in huis heb. Hier zitten juist meer Scandinavisch elementen in, maar de witte basis is gebleven."


We starten de dag 's morgens met het ontbijt aan het kookeiland en de rest van de dag leven we vooral aan de keukentafel. Daar knutselen de kinderen graag en doen we spelletjes."

Keuken

Marieke vond het grote voordeel van een nieuwbouwhuis dat je zelf kunt kiezen hoe je je huis indeelt. "Ik houd erg van rust in huis. Omdat we de vrije hand in de indeling hadden, besloten we een deel van de keukenkasten weg te werken in de muur. We snoepten daardoor wat ruimte weg van de bijkeuken, maar dat is niet erg. Ik heb hier nooit spijt van gehad. 

"Mijn interieur is nooit maanden hetzelfde."
Marieke Prophitius

Hoewel Marieke alles het liefst glad en clean heeft, vindt ze het belangrijk dat haar vier kinderen fijn kunnen spelen in huis. "Overdag ontploft het hier regelmatig met speelgoed", vertelt ze lachend. "Dat is ook de reden dat ik de Indianentent naar beneden heb gehaald. Die stond eerst op de slaapkamer bij een van de kinderen, maar ik vind 'm beneden ook leuk. De kinderen vinden het geweldig om te spelen in de tipi en ik vind het een voordeel dat je al het speelgoed erin kan opbergen."

Het merendeel van de accessoires zijn in Scandinavische sferen, gemixt met vondsten van Marktplaats of van koopjeshoeken op Instagram. Ook houdt Marieke bouwmarkten als Praxis en Karwei in de gaten. Zo schafte ze de zwarte draadstoel in de woonkamer aan bij een bouwmarkt.

Het interieur van Marieke is nooit maanden hetzelfde. Bij wisseling van de seizoenen past ze ook haar interieur aan. In de winter haalt Marieke de plaids en bontjes weer tevoorschijn. De haard gaat aan en de kaarsen branden dan regelmatig in huize Prophitius. Met de kerstdagen voor de deur voegt Marieke subtiel kerstaccessoires aan haar interieur toe, zoals een dennentak of een mooie ster. 

Verfpot

"Ik pak snel de verfpot", vertelt Marieke. Ze wijst naar de lockerkast in de keuken. "Eerst was 'ie donkerblauw, na 5 lagen witte verf is dit het resultaat. Ik kan er echt van genieten om dingen van vroeger weer helemaal van nu te maken. Stoeltjes bijvoorbeeld: witte verf erop, opnieuw bekleden en je kent ze niet terug. 

Wit wonen: het verveelt Marieke nooit.
"We wonen hier nu vijf jaar en het is een heerlijk huis zo. Wit geeft rust.

Al vind ik het wel belangrijk om het door middel van accessoires gezellig en huislijk te maken."

Beton ciré

Op de ouderslaapkamer zien we geen witte muren, maar een warme kleur met de naam 'zijdegrijs'. Diezelfde kleur vinden we terug in de badkamer, al is hier gekozen voor een andere manier van aanbrengen. "We kozen er bewust voor om de badkamer niet te betegelen, voor een strak effect. Ideaal ook met schoonmaken", voegt ze lachend toe. "Beton ciré voor het douchegedeelte werd ons afgeraden, maar dat vond ik eigenlijk wel het mooist."