9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken 

bij Jan-Willem en Hanneke

Landelijk wonen

binnen en buiten

De architectuur van de Elspeetse woningen aan de Feytahof is veelal bepaald door lokale kenmerken waarin de agrarische oorsprong zichtbaar is. De woningen zijn riant en hebben een robuuste kap. "Onze woning heeft veel volume, echt een fijn gezinshuis. Bovendien heeft het een landelijke uitstraling, dat past precies bij de stijl waar wij van houden." Om de woning naar hun zin te maken, is er eerst geklust door Jan-Willem en Hanneke. Zij haalden de muur tussen de woonkamer en de keuken weg en realiseerden een vaste kastenwand. "Ik houd niet van losse kasten, dus dit is een mooie oplossing. De kasten hebben dezelfde kleur als de muren, het is dus één geheel."

Unieke items

Bij het uitzoeken van landelijke accessoires kijkt Hanneke vooral naar unieke items. "De grote kruik uit de woonkamer hebben we bij iemand uit België opgehaald. En de luiken voor het raam zijn van origine kamerschermen. Die hebben we passend gemaakt voor het raam."

Kalkverf

Voor de muren in zowel de woonkamer als de keuken kozen Jan-Willem en Hanneke voor een kalkverf van Carte Colori in de kleuren Naturel en Palladio. Dit zorgde voor een neutrale basis. 

"Wij houden van unieke items. Niet iets wat iedereen heeft."

Jan-Willem en Hanneke


Stoerheid

De Belgisch hardsteen op de vloer maakt de gerestylde keuken af. De lampen boven de eettafel geven het geheel een tikkeltje stoerheid. 

"De keuken is echt een plek geworden waar we veel leven. Gezellig om de tafel koffiedrinken bijvoorbeeld."

Keuken

De keuken bleef na de koop van het huis zitten. "Die was zo goed als nieuw toen we dit huis kochten. Wel hebben we de tegeltjes en de bovenkastjes eraf gehaald en deurtjes in landelijke stijl toegevoegd aan het kookeiland." 


"De lambrisering geeft de kinderkamers een eigen sfeer,

daardoor lijken de muren niet zo strak."

Luiken van de boer

Ook op de bovenverdieping komt de landelijke stijl terug. Van oude luiken via Marktplaats maakte Hanneke een hoofdbord achter het bed. "Likje verf erover en je hebt iets unieks", vertelt ze. "Dat hebben we ook gedaan met de Biedermeierkast op de kamer van één van onze meisjes. Die kast heeft inmiddels al verschillende kleuren gehad."


Meer foto's zien 

van dit interieur?