9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken

bij Tjacco en Marita


Landelijk

pur sang

Hier moeten we snel bij zijn, dacht Marita toen ze op de Facebookpagina van Kok & Heijkamp Makelaars een sfeervol afgewerkte tussenwoning aangekondigd zag. Kort daarna bezichtigde ze samen met haar vriend Tjacco de woning en diezelfde dag nog werden ze de trotse kopers.

Marita: "Wij trouwden op 9 juni vorig jaar en een maand ervoor kregen we de sleutel. Dat betekende dat we alles goed moesten plannen. Nu scheelde het enorm dat de afwerking van het huis al naar onze smaak was. Het was al prachtig afgewerkt, zoals hoge plinten langs de vloer en er zaten al prachtige deuren in. Ook de vloer hebben we erin laten liggen; na een reiniging en een waxbeurt was hij weer als nieuw."


Daarbij hebben we ons meer laten leiden door ‘mooi’ dan ‘praktisch’. Maar ook comfort en gezelligheid vinden we erg belangrijk.” Tjacco voegt lachend toe: "Bij thuiskomst kwamen we erachter dat we vergeten waren om een buffetkast uit te zoeken. Denk je dat je alles hebt. Toen mochten we dus nog een keer terug."

Landelijke stijl

"Toen we over de meubels gingen nadenken, was ik eigenlijk best benieuwd of we allebei hetzelfde mooi zouden vinden. We hebben toen eerst woonmagazines bekeken en gelukkig kwamen onze smaken overeen." Vervolgens stapten de twee binnen bij Het Woonhuis in Elspeet om de meubels uit te zoeken. "De stijl van de meubels van Het Woonhuis huis vinden we erg mooi, dus we wisten dat we daar wel zouden slagen voor de meubels."

"Je zoekt alles uit van een staal en we kozen verschillende grijstinten,
dus het was even spannend hoe het eindresultaat zou zijn."

Painting the Past


De muren lieten Tjacco en Marita bewerken met een matte krijtverf van Painting the Past. Ze kozen de kleur Putty in de woonkamer en in de keuken kwam kleur Khaki op de muur. Door de verf van boven naar beneden aan te brengen, ontstond een zacht streepeffect dat helemaal past bij de landelijk uitstraling van de inrichting.


"We zorgden dat we een mooie basis hadden,
accessoires komen in de loop van de tijd wel."

Roze fauteuil


De fauteuil met een zachte, roze fluwelen stof was eveneens een wens van Marita. "Een roze stoel, dat vond ik zo mooi, die móést in ons interieur. Tjacco vond de kleur iets minder geweldig." Lachend kijkt ze Tjacco aan. Tjacco beaamt: “Ik zei gelijk ‘daar ga ik niet in zitten’. Maar ik vind het nu prima dat ‘ie er staat."

Een gezellig sfeerhaardje is het middelpunt van de kamer. Een mand met houtblokken staat er rustiek naast. De grote kruiklamp in de hoek van de kamer geeft sfeervol licht. Tjacco en Marita kozen voor gecapitonneerde stoelen en banken. "Eerst was ik bang dat het iets tijdelijks zou zijn. Maar de adviseur van Het Woonhuis zei: ‘Als jij het écht mooi vindt, dan blijf je het mooi vinden.’ Dat gaf de doorslag."

"Een roze stoel, dat vond ik zo mooi, die móést in ons interieur."

Een oude naaimachine heeft een plekje gekregen op de eettafel. Gekocht op de rommelmarkt van de kerk. "Hij was maar tien euro. Ik vond ‘m gelijk mooi. Toen we thuiskwamen zagen we er een briefje in zitten met daarop de afzender. Het bleek een tante van Tjacco’s moeder te zijn. Zij had vroeger een naaischooltje en had de oude naaimachines weggedaan. Dat was een leuke ontdekking."

"Voor accessoires ga ik graag langs bij De Loden Roos in Nunspeet. Ze vinden het daar prima als je iets meeneemt om even te kijken hoe het in je interieur staat. Dat is fijn. Ook vind ik een aantal brocante accessoires een mooie aanvulling op een landelijk interieur. Wat subtiele spulletjes staan wat mij betreft veel gezelliger dan zware houten accessoires die je momenteel veel in landelijke interieurs ziet."