9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken 

bij Jaco en Gerja

Nieuwbouwhuis

met authentieke elementen

Wat te doen als de één liever voor een nieuwbouwwoning gaat en de ander droomt van een oude woning? Jaco en Gerja sloten een compromis: een nieuwe woning met veel authentieke elementen en natuurlijke materialen. De woning is hét bewijs dat je door het gebruik van de juiste materialen een nieuwbouwhuis karakter kunt geven.

Tijdens de bouw van de woning zorgden de korte lijnen met de aannemer ervoor dat er veel ruimte was voor hun eigen ideeën. Zo bepaalden Jaco en Gerja zelf de indeling en kozen ze met zorg het afwerkingsmateriaal. Bij de oplevering van de woning kon Gerja haar geluk niet op: een casco huis waar ze van onder tot boven zich uit kon leven op de inrichting.

Blauwe serviezen

Prachtige blauwe serviezen sieren de ruimte. De robuuste eettafel is op maat gemaakt door R2 Woodworks uit Nunspeet. “Ideaal zo’n tafel, je kunt er met veel mensen aan zitten en het is heel leefbaar met kinderen. Dat vind ik belangrijk. Je kunt de tafel gemakkelijk schuren en lakken en hij is weer als nieuw.”

Gezellige woonkeuken

De ruime woonkeuken is de plek waar het gezin graag vertoeft. “Heerlijk aan tafel koffie drinken of even kletsen met de kinderen. Echt een heerlijke ruimte in het huis”, vertelt Gerja. De keuken is een eigen ontwerp en op maat gemaakt voor Jaco en Gerja. 

"Het is belangrijk dat je in het begin je keuze maakt voor een woonstijlen van daaruit voortborduurt." 

Gerja van Harten

Meer foto's zien

van dit interieur? 

Glas-in-lood

De authentiek ogende glas-in-lood-ramen vallen op in het nieuwbouwhuis. “Deze zijn speciaal voor ons gemaakt bij een glasatelier in Vriezenveen. In het glas-in-lood bij de entree zie je middenin een hart. Die zit er niet in omdat hartjes tegenwoordig ‘in’ zijn, maar dit is het beeld van onze achternaam: ‘Van Harten’.”

Nieuwe aanwinst

Gerja doet regelmatig nieuwe ideëen op en stylet daarna haar woning opnieuw. "Dat gebeurt ook als ik bijvoorbeeld een nieuwe pot heb gekocht. Dan gaat de hele inrichting weer op z'n kop. Bij de aanschaf van een nieuwe aanwinst houd ik altijd wel voor ogen dat het een het ander moet versterken", vertelt Gerja. 

Passie voor bloemen

In huis zijn overal prachtige bloemen te zien. Een mooie compositie waarbij door de keuze van de juiste kleuren en soorten bloemen duidelijk rekening is gehouden met de woonstijl.


“Als er geen bloemen in een huis staan, voel ik me er niet thuis. Bloemen geven een huis leven. Het begint met een prachtige knop en daarna worden ze steeds mooier”, vertelt Gerja - zelf bloembindster - enthousiast.

"Elk seizoen heeft weer z'n eigen bloemen.

Je kunt de seizoenen op die manier heel mooi in huis brengen."


Grespotten

Ook hebben oude grespotten uit Frankrijk een plek gekregen in het interieur. “Daar zet ik regelmatig mooie bloemen in. Doordat de potten zijn gebruikt voor het inmaken van groente, zijn ze waterdicht. Ideaal.”

Mooie items

Gerja gaat graag in Frankrijk op zoek naar bijzondere accessoires met een verhaal. Bijna alles wat het huis binnenkomt is oud. “Behalve bedden en banken. Die moeten gewoon goed zijn. Maar ik vind het heerlijk om in Frankrijk op zoek te gaan naar mooie items. Dan kom ik thuis met mooie oude kisten, authentieke kastdeuren, luiken of een prachtige kroonluchter.”