9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Binnenkijken 

bij Bennart en Blasina

Gezellige stijlenmix

klassiek, landelijk en vintage

Bennart en Blasina kochten in 2012 hun eerste huis: een vrijstaande woning in een woonwijk in Elspeet. In de loop van de tijd creëerden zij hun eigen stijl: een mix van klassiek, landelijk en vintage. "Als je eenmaal in een huis woont, kom je er pas achter wat bij je past en wat jou het echt thuisgevoel geeft."

Unieke vorm

De inrichting van de woning werd een project van Blasina. De keuze voor de bank - halfrond van vorm - was snel gemaakt. Die moest het worden. "Hij is uniek door z'n vorm, dat maakt de opstelling echt eens wat anders dan de standaard rechte-bank-twee-stoelen-opstelling."

Flinke hoogte

Het eerste wat bij binnenkomst opvalt is de flinke hoogte in de woonkamer. Je kijkt zo tegen de nok van het dak aan en dat geeft een ruimtelijk gevoel. "De hoogte viel ons ook gelijk op tijdens de bezichtiging destijds", vertelt Blasina. "Het maakt de woonkamer niet standaard." 

"Ik vind het mooi als een meubelstuk uit je familie komt.

Dan heeft het echt waarde voor je."

Stylingtip:

Hang een gewei in een oude lijst!
Gegarandeerd een blikvanger in de woonkamer.

Kruik

Ook de kruik op de eettafel heeft een verhaal. "Die lag hier in de tuin toen we het huis kochten, nog van de vorige eigenaar. Hij viel me destijds niet eens op. Maar toen ik iets groots voor op tafel zocht, dacht ik ineens aan die kruik. Ik heb het schoongemaakt en hem laten opmaken met een mix van kunstbloemen en echte bloemen. De kruik hoort nu gewoon bij dit huis."

Secretaire

"Bij m'n opa en oma stond vroeger een secretaire. Dat vond ik zo mooi, dat ik dacht: 'Dat wil ik later ook!' Via Marktplaats vond ik een secretaire en bij Aart de Ruiter in Elspeet een oude typemachine, dat me deed denken aan het exemplaar bij m'n opa en oma. De typemachine zat helemaal onder het stof, dus ik heb het eerst opgeknapt."