9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Droomhuis
met uitzicht op het park

Het was in 2013. Matthias en Gerjanne genoten van hun vakantie toen Matthias een jarenvijftigwoning te koop zag staan. Gerjanne was in eerste instantie niet heel enthousiast. “Bruine kozijnen, afgesloten ruimten, een gedateerde afwerking; niet echt mijn ding. Maar eenmaal binnen trok het prachtige uitzicht op een park mij toch over de streep. Zo’n kans krijg je zelden.”

“Het grootste voordeel van een gedateerd huis is dat je het helemaal naar je eigen wensen kunt indelen”, vertelt Gerjanne. “Nadat we met de makelaar van Kok & Heijkamp het huis bezichtigden, zijn we een tweede keer bij de toenmalige bewoonster op bezoek geweest. Lachend: “Matthias en ik maakten samen de grootste plannen over wat we allemaal wilden veranderen, maar waren tegenover de bewoonster wat terughoudend om dat op dat moment te uiten. Dat zou verkeerd over kunnen komen.”

"Door de toevoeging van een groen bankstel, gele kussentjes en
verschillende planten leeft ons interieur meer."

Gerjanne

Het kostte wat moeite om ‘m te vinden, maar we zijn er nog steeds erg blij mee.” Een blikvanger in de keuken is een grote glazen pot met verschillende plantjes. “Dit is een levend ecosysteem”, licht Gerjanne toe. “We hebben het idee afgekeken van het merk Spruitje. Matthias heeft het vervolgens zelf gemaakt.”

Zwarte keuken

De koop ging door en een half jaar lang, avond aan avond, klusten Matthias en Gerjanne samen met hun familie in de nieuwe woning. Dat was ook de tijd dat de zoektocht naar een geschikte keuken begon. “We zijn heel wat keukenboeren afgelopen. Ik wilde een zwarte keuken, maar dat zag je toen nog wat minder. Uiteindelijk slaagden we bij een zaak in Ermelo.

Sinds een half jaar prijkt hoekbank Zico van het merk Passe Partout in de woonkamer. De groene velours stof brengt de bank tot leven. Dat was precies de bedoeling van Matthias en Gerjanne. “Alles was vrij sober, dus de woonkamer kon wel iets kleur gebruiken. Door de toevoeging van een groen bankstel, gele kussentjes en verschillende planten leeft ons interieur meer.” De bank is een favoriete zitplek van Matthias en Gerjanne.


In het midden van de woonkamer knettert een gezellige vuurtje uit de liftdeurhaard. Zo nu en dan legt Gerjanne een nieuw blok hout op het vuur. Een behaaglijke warmte vult de ruimte.   

“De bovenverdieping is een stuk minder ruim dan de benedenverdieping”, laat Gerjanne zien. “Er was daarom in de badkamer geen ruimte voor zowel een bad als een douchecabine, waardoor we alleen een douchegedeelte hebben in de badkamer.“ De muren in deze ruimte zijn afgewerkt met grijze Beal MORTEX. Het wastafelmeubel maakte een meubelmaker van oude wagondelen.Naast het douchegedeelte komen de robuuste planken terug in de vorm van schappen.


Matthias en Gerjanne hebben duidelijk hun droomplekje gevonden. “Het is echt ons huis geworden en dat op zo’n mooie locatie. We zijn er enorm blij mee.”  

Gerjanne doet veel interieurideeën op via Pinterest. De invulling van het idee is vaak een zoektocht op zichzelf.  “Ik kijk links en rechts rond waar ik iets goedkoop kan laten maken. De krans aan de voordeur is daar een mooi voorbeeld van. Ik zag deze op Pinterest en ben met die afbeelding naar Mariëlle Vlijm van de Rozenmarie gegaan. Zij maakte het precies zo voor mij, maar dan voor een veel mooier prijsje. Dat vind ik geweldig!”