9.4
9489 reviews
Bekijk alle

Joanne van de Ridder

is aan het typen..

Goedemorgen, kan ik u ergens mee helpen?

1

hoe vraag ik een energielabel aan voor mijn woning?


Wilt u uw woning verkopen, dan is het belangrijk dat u een geldig energielabel heeft. Heeft uw woning alleen nog geen energielabel of is deze verlopen? Maak dan een afspraak met een energieadviseur. Wij lichten graag toe welke stappen u hierbij moet doorlopen.

Sinds 2021 kunt u alleen een energielabel krijgen door het thuis uitnodigen van een energieadviseur. De kosten zijn hierdoor hoger geworden en het vaststellen van het energielabel is nu nauwkeuriger.

Tot 1 januari 2021 kon u online uw energielabel regelen. Online kon u aangeven hoe uw woning geïsoleerd was en wat u al verbeterd had. U kon bewijs uploaden om de verduurzaming aan te tonen. Sinds 2021 kunt u alleen een energielabel krijgen door het thuis uitnodigen van een energieadviseur. De kosten zijn hierdoor hoger geworden en het vaststellen van het energielabel is nu nauwkeuriger.


Zoek een energieadviseur

Een energieadviseur is opgeleid om te bepalen hoe energiezuinig uw woning is. De adviseur inspecteert uw woning op bijvoorbeeld aanwezige isolatie en controleert de duurzame maatregelen die al zijn getroffen. Ook wordt de kwaliteit van de cv-ketel gecontroleerd. De volgende stap is het vaststellen hoeveel energie benodigd is om de woning te verwarmen en om warm water uit de leidingen te krijgen. Ook let de adviseur op de ventilatie.


Ontzorgen via Kok & Heijkamp Makelaars

Wanneer u uw woning via ons kantoor verkoopt kunnen wij u ook ontzorgen voor wat betreft het regelen van een energieadviseur. Omdat een woning pas online geplaatst mag worden op Funda mét een energielabel is het van belang dat er zo snel mogelijk een label vastgesteld wordt. Daarvoor hebben wij een vaste energieadviseur die altijd op korte termijn en voor een scherpe prijs uw huis zal keuren.


Bereid het bezoek van de energieadviseur goed voor

De energieadviseur zal bij het bevestigen van de afspraak aangeven hoe u het bezoek voorbereidt. Het gaat met name om documenten van de woning, zoals bouwtekeningen. Kiest u voor de energieadviseur via Kok & Heijkamp Makelaars, dan leveren wij voor u de bouwtekeningen aan en hoeft u deze niet op te zoeken. Daarnaast kunt u ook de facturen erbij zoeken van duurzame investeringen in of aan uw woning. Zoek bijvoorbeeld de factuur erbij van de dakisolatie en van de geplaatste zonnepanelen.


De energieadviseur bepaalt de energieprestatie en zorgt voor het energielabel

De energieadviseur maakt een rapport en bepaalt hierin de energieprestatie. De resultaten worden geregistreerd en aan de hand hiervan wordt het energielabel bepaald. Het best mogelijke label is A++++ en de minst energiezuinige huizen krijgen het energielabel G. Wilt u uw woning (verder) verduurzamen? Bespreek dan meteen met de energieadviseur welke maatregelen voor uw woning het meest rendabel zijn. Moet u eerst isoleren of is het plaatsen van zonnepanelen de verstandigste investering? Door duurzame investeringen verlaagt u de energierekening en uw woning krijgt een beter energielabel.