(0341) 467 000
Vandaag bereikbaar van 8:30 - 21:00
8.9 8 ,9 69 reviews Alle reviews
Oosteinderweg 83-85 in Nunspeet
Verkocht o.v.v. financiering
Plan een bezichtiging
Omschrijving

NOSTALGIE, TOPLOCATIE, MOGELIJKHEDEN, ROYALE KAVEL, PAARDENLIEFHEBBERS, RIJKSMONUMENT…
Zomaar een aantal kernwoorden die aangeven waar het bij dit fantastische object om gaat!

Op een prachtige woonlocatie aan de rand van Nunspeet ligt deze in 1861 gebouwde MONUMENTALE WOONBOERDERIJ met verschillende opstallen. Een rijksmonument waarvan u geheel naar eigen inzicht en ideeën uw droomwoning van kunt maken.

De ligging is subliem! Zowel aan de voor- als achterzijde kijkt u prachtig weg over de landerijen van Nunspeet. Daarbij is dit deel van de Oosteinderweg doodlopend, waardoor er alleen bestemmingsverkeer komt. Dichtbij de karakteristieke boerderij liggen de A28, de Zandenplas en de Veluwse bossen.

Ook paardenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Met de circa 14.250 m2 perceelgrootte kunt u uw paarden prachtig laten grazen op dit fraai gelegen perceel welke in U-vorm om de boerderij gelegen is, zodat u altijd zicht heeft op uw paarden.

De monumentale woning beschikt o.a. over twee woonkamers, twee keukens, diverse slaapkamers, en de deel. Gezien de huidige staat waarin het pand verkeert dient het geheel gerenoveerd te worden.


Indeling huisnummer 85:
Nummer 85 is alleen beneden voorzien van woonruimte. Het bestaat uit een keuken met klompenhok, een voorkamer en een woonkamer. Twee bedsteden en een prachtige schouw creëren een sfeervolle en nostalgische uitstraling in de woonkamer. Vanuit de keuken heeft u via een hal toegang tot een douche- en aparte toiletruimte. Aangrenzend treft u de oude deel, welke aan weerszijden is voorzien van paardenstallen.

Indeling huisnummer 83:
Nummer 83 is uitgebouwd. In de uitbouw is een doucheruimte met toilet gerealiseerd. Vervolgens komt u als eerst binnen in de ruime keuken. Aangrenzend ligt de woonkamer en een trap naar de verdieping. Op de verdieping zijn 3 ruime slaapkamers gesitueerd en is veel vaste kastruimte aanwezig.

Omschrijving monumentenlijst gemeente Nunspeet
Boerderij De Nieuwe Brake werd in 1861 gebouwd en behoort tot het hallenhuistype. De boerderij bezit een voor dit type boerderij kenmerkend afgewolfd zadeldak. De vensters van de asymmetrisch ingedeelde voorgevel waren oorspronkelijk schuiframen met een kleine roedenverdeling. De vensters zijn gewijzigd, maar worden nog wel gedekt met luiken.

Kortom: een uniek object, boordevol mogelijkheden! Jeuken uw handen om hier een schitterende woonboerderij van te maken? Bel ons gerust en plan een bezichtiging!


Kenmerken:
- Bouwjaar: 1861
- Perceeloppervlakte: ca. 14.250 m2
- Gebruiksoppervlakte wonen: 103 m2
- Overige inpandige ruimte (oude deel en berging nr. 83): 112 m2
- Inhoud: 1245 m3
- Externe bergruimte (1 schuur): 66 m2
- De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas.
- Verwarming middels gashaard en warmwatervoorziening middels geiser (Valliant).

Kenmerken
Overdracht
Vraagprijs
Verkocht o.v.v. financiering  
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, Vrijstaande woning  
Bouwjaar
1861  
Oppervlakten en inhoud
Aantal kamers
6  
Aantal slaapkamers
3  
Perceelgrootte
14250 m2  
Inhoud woning
1245 m3  
Woonoppervlakte
103 m2