9.2 9 ,2 60 reviews Alle reviews
Kastanjelaan 10 in Nunspeet
498.000 k.k.
Plan een bezichtiging
Omschrijving
KARAKTERISTIEKE HALF-VRIJSTAANDE WONING | TOPLOCATIE | BOUWJAAR 1918 | AANGEBOUWDE AANLEUNWONING | MEERDERE SLAAPKAMERS EN BADKAMER OP BEGANE GROND

In de nabijheid van ‘Het Oranjepark’ en ‘Park 40-45’ staat deze oorspronkelijk rond 1918 gebouwde half-vrijstaande woning. De woning is gelegen aan een karakteristiek en rustig laantje in de nabijheid van het dorpscentrum.

In 1979 is de eerste uitbouw gerealiseerd en in 1996 is de achterzijde uitgebouwd om zo een royale woonkamer en woonkeuken te creëren. Tevens is in 1996 een geschakelde aanleunwoning aan het geheel gebouwd welke uitmuntend geschikt is als vergroting van de woning, voor een mantelzorgsituatie of als kantoor aan huis. Omdat het geheel op een perceel van maar liefst 363 m2 is gesitueerd beschikt de woning over een diepe en brede achtertuin, voorzien van veel privacy.

Wanneer het geheel als één woning wordt ingericht beschikt het over 2 slaapkamers (ook in te delen als zijnde woon- of werkkamer) op de begane grond en 4 (eventueel 5) slaapkamers op de verdiepingen, 2 badkamers, 2 toiletten en een royale woonkeuken.

Benieuwd geworden naar deze bijzondere woning? Wij leiden u graag rond!


Indeling oorspronkelijke woning:

Begane grond:

Via de entree aan de zijkant van de woning komt u binnen in de hal met toegang tot het toilet, de (1e) meterkast en de woonkamer. In deze hal zijn tevens de aansluitingen voor wasmachine en droger gesitueerd. De woonkamer is in ’79 aan de zijkant royaal uitgebouwd waardoor een ruime woonkamer is ontstaan. In de woonkamer is een gelaagde vloer met een toplaag van eikenhout gelegen. Verder is de trap naar de verdieping hier gesitueerd. Deze trap is voorzien van een trapkast met daaronder een kelder. De achterzijde van de woning is in ’96 uitgebouwd zodat hier een ruime woonkeuken geplaatst kon worden. De keuken is handgemaakt en voorzien van inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser en koelkast. Het AGA-kooktoestel wordt door de huidige bewoners meegenomen.

1e verdieping:

Vanuit de woonkamer komt u via de trap op de overloop. Deze overloop geeft toegang tot een tweetal slaapkamers, welke aan de voor- en achterzijde van een dakkapel zijn voorzien. Tevens krijgt u vanaf de overloop toegang tot de badkamer met douchehoek en wastafel.

2e verdieping:

Via een smalle en steile vaste trap komt u op de zolderverdieping aan. Deze wordt door 2 tuimelramen van licht voorzien en is in het verleden als slaapruimte gebruikt. Momenteel wordt deze gebruikt voor opslagruimte.


Indeling aanleunwoning:

Begane grond:

Via de oprit komt u bij de voordeur van de aanleunwoning aan. Deze deur geeft toegang tot een royale hal. Vanuit deze hal is de keuken van de oorspronkelijke woning bereikbaar zodat beide gedeelten met elkaar verbonden zijn. Verder geeft de hal toegang tot een kelderruimte, een tweetal kamers, een badkamer, een toilet en de trapopgang naar de verdieping. Aan de achterzijde is een kamer gelegen welke als slaapkamer, als woonkamer of als werkkamer gebruikt kan worden. De tweede kamer kan ook als slaapkamer of werkkamer gebruikt worden. De badkamer is voorzien van een douchehoek, 2 wastafels en een aansluiting voor een 2e toilet.

Verdieping:

Vanaf de overloop op de verdieping krijgt u toegang tot 2 slaapkamers. Deze kamers zijn beide voorzien van vaste kasten en knieschotten.

Kelder:

Middels een vaste trap is ook de kelder bereikbaar. Deze kelder is op meerdere plekken voorzien van ventilatieroosters en kan dienen als (koude) opslag.


Historie:

Wat maar weinigen weten is dat het gebied, liggend tussen de Kastanjelaan en de Bélvedèrelaan, begin 20e eeuw volledig is heringericht in opdracht van de heer F.A. Molijn. Deze herontwikkeling werd uitbesteed aan de bekende landschapsarchitect Leonard Springer.

In deze periode, rond 1918, zijn aan de Kastanjelaan een aantal statige, dubbele woonhuizen gerealiseerd. Bijzonder aan deze woningen was dat deze volledig in spouw opgetrokken werden, iets wat uniek was in deze jaren.

In de loop der jaren is veel aan de woning ver- en uitgebouwd, uiteraard allemaal in de stijl van begin 20e eeuw. Zo is de zijgevel in ’79 royaal uitgebouwd om meer ruimte in de woonkamer te creëren en is in ’96 de achterzijde uitgebouwd om een ruime woonkeuken te plaatsen. In ’96 is tevens de geschakelde aanleunwoning gerealiseerd, dit met het oog op een mantelzorgsituatie.


Kenmerken:
- Bouwjaar oorspronkelijke woning: ca. 1918
- Bouwjaar aanleunwoning: 1996
- Inhoud: 641 m3
- Woonoppervlakte: 164 m2
- Overige inpandige ruimte: 12 m2 (o.a. kelder)
- Externe bergruimte: 14 m2 (berging)
- Perceeloppervlakte: 363 m2
- Isolatie oorspronkelijke woning: dak-/ muur-/ vloerisolatie en grotendeels dubbele beglazing
- Isolatie aanleunwoning: dak-/ muur-/ vloerisolatie en volledig dubbele beglazing
- Verwarming geheel middels CV-combiketel (Vaillant, 2013)
Kenmerken
Overdracht
Vraagprijs
498.000 k.k.  
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning  
Type woonhuis
Halfvrijstaande woning  
Bouwjaar
1918  
Oppervlakten en inhoud
Aantal kamers
8  
Aantal slaapkamers
6  
Perceelgrootte
363 m2  
Inhoud woning
641 m3  
Woonoppervlakte
164 m2