9.3 9 ,3 84 reviews Alle reviews
Oude Molenweg 10 in Doornspijk
Prijs op aanvraag
Plan een bezichtiging
Verkocht
Omschrijving
VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ | BUITENGEBIED | FACILITEITEN VOOR PAARDEN | RUIM 1,1 HECTARE GROND

Dit is buitenleven in volle glorie!

Wij mogen u deze vrijstaande woonboerderij met goede faciliteiten voor het houden van paarden aanbieden. De woonboerderij is gelegen op een terp en opvallend aan de woning is de prachtige locatie met goede verdeling tussen agrarische grond, tuin en achtererf. Op het erf treft u onder andere een paddock en een paardenstal met beschikking over 4 paardenboxen, een voederplaats, een zadelkamer en een spuitplaats aan.

De woning beschikt over een totaal van maar liefst 11.735 m2 eigen grond. Van deze ruim 1,1 hectare is 7.865 m2 agrarische grond c.q. weiland. Naast bovengenoemde faciliteiten voor paarden beschikt de woning verder over een schuur met 7/8 hondenkennels, een bakhuis, een veranda en een Grillhouse uit Lapland.

Het Veluwemeer is op loopafstand (Natura 2000) en vanuit de woning is de A28 makkelijk bereikbaar, waardoor men binnen een uur in de Randstad kan zijn.


Indeling van de woning:

Begane grond:

U komt de woning binnen in de keuken. De keuken is in 2021 onder handen genomen en beschikt over een vaatwasser, 5-pits gasstel, oven en losse (Amerikaanse) koelkast.

De woonkamer is aan de zijkant van de woning gelegen en biedt zicht op de weilanden rondom de woning. Opvallend zijn de karakteristieke gebinten die in het zicht gelaten zijn. Verder beschikt de woonkamer over een houtkachel.

Boven de woonkamer bevindt zich, bereikbaar middels een vaste trap, een vide welke is ingericht als werkplek.

Vanuit de hal zijn 2 slaapkamers en de badkamer bereikbaar. Eén van de slaapkamers is ingericht als kantoor, de andere fungeert als slaapkamer. De badkamer is ca. 10 jaar geleden onder handen genomen en beschikt over een inloopdouche, whirlpool en toilet.

Onder de trap is een trap-/kelderkast gesitueerd.


Verdieping:

Middels de vaste trap is de verdieping van de woning bereikbaar. U komt aan op de overloop met aan beide kanten grote knieschotten. Vanaf de overloop krijgt u toegang tot een derde slaapkamer.


Buiten:

De woning is gelegen op een perceel van 11.735 m2. Dit geheel is onderverdeeld in de ondergrond van de woning (woonbestemming) van 2.351 m2, een weiland (agrarische bestemming) van 7.865 m2 en 1.519 m2 grond met verkeersbestemming.

De huidige eigenaren hebben een uit hout opgetrokken veranda in de achtertuin laten plaatsen. Tevens is er een Grillhouse uit Lapland in de tuin gezet. Dit Grillhouse is in het midden uitgevoerd met een BBQ c.q. houthaard.

Naast de woning is een boomgaard gelegen, achter de woning treft u de paardenstal met een viertal paardenboxen en aansluitend het paddock. Dit paddock is ca. 13 M x 20 M groot waardoor het ook een ideale grootte heeft om te gebruiken als longeerring.

Door de grootte en uitmuntende faciliteiten biedt deze woning enerzijds een rustige en anderzijds een goed bereikbare locatie voor paardenliefhebbers en liefhebbers van het buitenleven. Laat u verrassen tijdens een bezichtiging!


Bijgebouwen:

Paardenstal: de paardenstal is gebouwd in 1996 en is opgedeeld in een viertal paardenboxen, een voederbak, een zadelkamer en een spuitplaats. De paardenstal beschikt over een stoppenkast en eigen boiler voor warm water (Daalderop).

Bakhuis: naast de woning is een bakhuis gelegen, daterend uit ca. 1915. Dit bakhuis dient als bijkeuken en beschikt over een eigen meterkast en verwarming. In het bakhuis bevindt zich de Cv-combiketel en de aansluitingen voor witgoedapparatuur.

Schuur: aan het einde van de oprit bevindt zich een grote schuur. Deze schuur is gebouwd in 1996 en is ingericht met meerdere hondenkennels. Deze schuur kan dankzij de grootte ook gebruikt worden voor het stallen van een trekker/auto of het opslaan van gereedschappen.

Houtopslag: achter de woning, aan de zijkant van het erf, is een houtschuur gelegen.


Kenmerken:

- Bouwjaar oorspronkelijke woning: ca. 1750
- Bouwjaar huidige woning & bakhuis: ca. 1915
- Bouwjaar paardenstal & schuur: ca. 1996
- Perceeloppervlakte: 11.735 m2
- Gebruiksoppervlakte woning: 118 m2
- Inhoud woning: 481 m3
- Externe bergruimte: 116 m2 (bakhuis, schuur, paardenstallen)
- Verwarming en warmwater woning middels CV-combiketel (Remeha Tzerra, ca. 5 jaar oud)
- Warmwater paardenstal middels boiler (Daalderop)
- De woning beschikt over een betonnen vloer (direct op zand gefundeerd) en dakisolatie. De beglazing is gedeeltelijk dubbel of uitgevoerd met voorzetramen.
Kenmerken
Overdracht
Vraagprijs
Prijs op aanvraag  
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij  
Type woonhuis
Vrijstaande woning  
Bouwjaar
1915  
Oppervlakten en inhoud
Aantal kamers
4  
Aantal slaapkamers
3  
Perceelgrootte
11735 m2  
Inhoud woning
481 m3  
Woonoppervlakte
118 m2