9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Belangrijke verzekeringen
bij het kopen van een huis


Een huis kopen is een grote beslissing. De meeste mensen doen dit hooguit enkele keren in hun leven. Het is daarnaast ook een grote financiële stap. Het is verstandig om ook je verzekeringen op dat moment goed door te nemen. Door je te verzekeren bescherm je jezelf tegen financiële risico’s. Voor het gemak staan hieronder de belangrijkste verzekeringen in een overzicht die belangrijk zijn bij het kopen van een huis.


Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt de schade die ontstaat door inbraak, brand of storm. Het is vaak een verplichte verzekering bij het afsluiten van een hypotheek. Bij een opstalverzekering is het huis verzekerd inclusief de onroerende zaken die zich in en rondom het huis bevinden en bij de woning horen.


Aansprakelijkheidsverzekering

Als je schade veroorzaakt, kunt u aansprakelijk worden gesteld. De aansprakelijkheidsverzekering beschermt tegen de risico’s bij aansprakelijkheid. Het dekt uw aansprakelijkheid voor schade aan personen en zaken. Daarbij is het geen voorwaarde dat u de schade zelf veroorzaakt hebt. Ook schade die kinderen veroorzaken kan daarbij horen.


Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht maar wel handig. De waarde van de spullen in een woning is bij elkaar opgeteld vaak meer dan je denkt. De inboedelverzekering dekt schade aan deze spullen veroorzaakt door overstroming, brand, inbraak, diefstal of storm. Onder de inboedel vallen alle spullen in huis die niet aan de woning vastzitten, zoals meubels en keukenapparatuur.


Rechtsbijstandsverzekering

De rechtsbijstandsverzekering is belangrijk omdat tijdens het kopen van het huis grote bedragen gemoeid zijn. Als er iets mis gaat is het goed om in ieder geval gratis juridische hulp te kunnen inschakelen. Ook buiten je eigen schuld om kan er soms iets fout gaan wat kosten kan opleveren. Het is goed om dan juridische hulp achter de hand te hebben.


Uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaart kunnen snel oplopen. Een uitvaartverzekering keert bij overlijden een bedrag uit waarmee nabestaanden de uitvaart kunnen betalen of, als je kiest voor een uitvaartverzekering met een dienstenpakket, de uitvaartdiensten worden uitgevoerd. Met een uitvaartverzekering blijven je nabestaanden niet achter met hoge uitvaartkosten na overlijden.


Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit aan de partner of nabestaanden wanneer de verzekerde komt te overlijden. Bij de aanvraag van een hypotheek bij de bank is dit vaak een verplichte verzekering. Op die manier heeft de bank de zekerheid dat de hypotheek wordt afgelost, ook na overlijden.

Geïnteresseerd in soortgelijke artikelen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!