9.3 9 ,3 91 reviews Alle reviews

Makelaar Henk
vertelt over de makelaarscourtage


De kosten van een woningverkoop

Welke kosten mag een makelaar allemaal in rekening brengen? 


Henk van Engelen: "Bij een geslaagde verkoop, brengt de makelaar altijd courtagekosten in rekening. De courtage is eenvoudig gezegd de vergoeding voor de begeleiding door de makelaar bij de aan- of verkoop van een huis. Deze kosten kunnen verschillen per makelaar. Over de vergoeding wordt altijd vooraf overeenstemming bereikt met de klant. Naast de courtagekosten kan de makelaar ook overige gemaakte kosten in rekening brengen. Denk bijvoorbeeld aan extra advertentiekosten.


Woningverkoop annuleren

Het kan ook zijn dat de verkoop van de woning niet doorgaat. Wat de makelaar dan in rekening kan brengen, hangt af van de reden van annulering. Gaat de verkoop van de woning niet door omdat u hebt besloten de opdracht in te trekken of omdat de makelaar de opdracht heeft teruggegeven? Geeft de makelaar zelf de opdracht terug, dan kan hij alleen de gemaakte kosten in rekening brengen. Mocht u zelf besluiten om de opdracht terug te trekken - om wat voor reden dan ook - dan kan het zijn dat u, naast de gemaakte kosten, ook een percentage van het loon moet betalen. Hierover worden voorafgaand altijd afspraken gemaakt.


Afspraken op papier

Er gelden geen afgesproken vaste tarieven voor makelaars. Het is dus altijd goed om van tevoren de afspraken helder op papier te zetten, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan."


Courtagekosten Kok & Heijkamp

Wilt u weten welke kosten Kok & Heijkamp Makelaars in rekening brengt bij de verkoop van een woning? Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling van uw woning. Tijdens dit gesprek zullen we ook onze courtagekosten met u bespreken. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. 

Onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

In onze nieuwsbrief leest u over actualiteiten op de woningmarkt, beantwoorden wij veelgestelde vragen en presenteren wij ons meest actuele aanbod.