9.3 9 ,3 73 reviews Alle reviews

Blog

Nieuws en actualiteit

Tips, nieuws en trends

in de makelaarswereld en bij Kok & Heijkamp

We houden u hier graag op de hoogte van het nieuws op de woningmarkt, ons bedrijf en allerlei andere woon-onderwerpen! Volg ons ook via Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk via onze interessante e-mailnieuwsbrief. 

Hoe komt u boetevrij van uw hypotheek af?

De zeer lage hypotheekrente is een groot pluspunt wanneer u op het punt staat om een huis te kopen. De lage rentestand is juist zuur voor huiseigenaren die nog jaren vastzitten aan een naar verhouding hoge hypotheekrente. Er zijn mogelijkheden om boetevrij van de hypotheek af te komen. Wij geven antwoord op deze vraag!

Sparen voor het overbieden
Het tekort aan huizen is zo groot, dat er een ware strijd bestaat tussen potentiële kopers. Een bod van tienduizenden euro’s boven de vraagprijs is gebruikelijk geworden.
U moet voor het kopen van een huis tegenwoordig extra sparen om boven de vraagprijs te kunnen bieden. In 2020 zijn volgens het CBS 50% van de wonignen verkocht boven de vraagprijs

Verbouwing financieren en uw hypotheek verhogen?

Ondanks dat er weer versoepelingen zijn, zit de vakantie er voor veel woningbezitters niet in. Er zijn namelijk plannen gemaakt om te verbouwen. Het vakantiegeld dat nu wordt ingezet voor deze plannen is niet genoeg en er moet extra worden geleend. Waar moet u op letten als u extra hypotheek opneemt om te verbouwen?

Wel of niet zelf uw hypotheek afsluiten?Voor het kopen van een huis hebt u doorgaans een hypotheek nodig. Bij het afsluiten van een hypotheek door een bemiddelaar of adviseur, bent u al snel minimaal duizend euro kwijt. U kunt op deze kosten besparen door uw hypotheek zelf af te sluiten. Met execution only regelt u zelf uw hypotheek, zonder advies van de hypotheekadviseur. Is dit verstandig?

Met welke kosten moet ik rekening houden als ik voor het eerst een woning koop?

Makelaar Lennard Kok: “Het kopen van je eerste eigen woning is natuurlijk heel spannend. Logisch ook, want het is niet zomaar de eerste de beste aankoop en er komt financieel gezien ook een heleboel bij kijken. 

Wel of niet extra aflossen op de hypotheek? 

Het is een vraag die veel woningbezitters bezighoudt. De maandelijkse hypotheek is toch een behoorlijke kostenpost, dus als die wat naar beneden kan is dat fijn.  Hoe slim is het eigenlijk om af te lossen op uw hypotheek?

Check hoe inbraakgevoelig uw buurt is

U moet er niet aan denken dat er bij u wordt ingebroken. Het is niet alleen de materiële schade, maar ook de emotionele schade die overblijft na een (poging tot) inbraak. Met de InbraakBarometer komt u erachter hoe inbraakgevoelig uw buurt is en of u dus maatregelen kunt gaan treffen.

Wanneer betaalt u een boeterente of aflosboete?

Hoe meer u aflost op uw hypotheek, hoe beter dat is. Toch? Want hoe meer u aflost, hoe lager uw maandlasten worden. Toch is het (bijna) volledig aflossen van uw hypotheek niet altijd interessant. U loopt namelijk het risico op boeterente of een aflosboete.   


Heeft de WOZ-waarde van een woning invloed op de taxatiewaarde?

Martin Kok, makelaar en taxateur bij Kok & Heijkamp Makelaars vertelt er je meer over in deze blog. 

5 redenen om voor een stalen deur of kozijn te kiezen

U kunt geen woonmagazine openslaan of u ziet stalen deuren en kozijnen! Waarom is dit toch zo populair?

Kok & Heijkamp Makelaars geeft u
5 redenen om te kiezen voor een stalen pui.

Energielabel aanvragen vanaf
​​​​​​​1 januari 2021

Het energielabel gaat veranderen. De grootste verandering is voor het energielabel voor woningen. Vanaf 1 januari 2021 maakt u hiervoor een afspraak met een energieadviseur. Deze komt bij u thuis langs. 

Het spaarvarken van de starter

Zonder eigen geld kan tegenwoordig geen huis meer worden gekocht. Dat is geen nieuws. Maar hoe goed gevuld moet het spaarvarken zijn, wanneer u als starter op deze gespannen huizenmarkt in aanmerking wil komen voor een koopwoning?


​​​​​​​Vakantie in eigen tuin


De zomervakantie breekt aan voor onze regio.


Ga je door de coronacrisis niet op vakantie?


Wij geven je tips voor een vakantie in eigen tuin of op eigen balkon of terras. 

Impact van het Coronavirus


Het coronavirus (Covid-19) houdt ons allen in de greep. Zowel op maatschappelijk alsook op economisch vlak is de impact groot.

Wat zijn de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt en welke gevolgen zal dit met zich meebrengen?

Tips voor het beste openingsbod

U hebt eindelijk uw droomhuis gevonden en het is tijd om een bod uit te brengen. Een spannend moment, want u wilt niet te hoog en zeker niet te laag zitten. Waar moet u eigenlijk nog meer op letten bij het uitbrengen van een openingsbod?

Kok & Heijkamp Makelaars geeft u graag een aantal tips. 

ZZP-er en hypotheek aanvragen?
Dit moet u weten.

Het aantal ZZP-ers in Nederland blijft groeien. Steeds meer mensen kiezen ervoor hun dienstverband te beëindigen en voor zichzelf aan de slag te gaan. Een spannende stap, niet in de laatste plaats omdat dit gevolgen zou kunnen hebben voor de hypotheekaanvraag. Wat moet u als ZZP-er weten?

Inpakken en wegwezen


Verhuizen, het is een van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Ongetwijfeld komt op dat moment ook die onvermijdelijke inpakstress om de hoek kijken. Met deze 4 tips van Kok & Heijkamp Makelaars wordt inpakken een stuk eenvoudiger.

Een huis erven:
waar moet u op letten?

De eerste reactie bij een huis erven is vaak dat er gedacht wordt aan een extraatje. Want bij de verkoop van het huis, is de opbrengst voor u toch? Klopt, maar de woning hoeft niet per se geld op te leveren. Denk daarom eerst goed na voordat u de erfenis accepteert.


De notaris

onmisbare schakel

Wanneer u een woning koopt, is de notaris de laatste schakel in het aankoopproces. Om de overdracht definitief te maken, komt u niet onder het ‘toeziend oog’ van de notaris uit. Maar wat doet een notaris eigenlijk precies voor u?


Vraag van de maand    november

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft makelaar Nico van der Heiden antwoord op de vraag: Wat is het verschil tussen de verkoopmakelaar en de aankoopmakelaar?

Eigen huis bouwen?
Goed opletten!

Uw eigen huis laten bouwen. Wie droomt er niet van?

Alles inrichten naar uw eigen smaak. Van baksteen tot dakpan en woonkamer tot zolder. Uw inrichting, uw keuze, uw droomhuis. Wilt u dat het een droomhuis blijft, let dan voor, tijdens en na de bouw goed op.


Vraag van de maand    oktober

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft makelaar Henk van Engelen antwoord op de vraag: Word ik koper wanneer ik de vraagprijs bied?

Prinsjesdag 2018: iedereen profiteert

Op de derde dinsdag van september 2018 klonk een positief geluid.

Veruit het grootste deel van de Nederlandse huishoudens gaat er in koopkracht op vooruit! Welke kabinetsplannen treffen de woningmarkt?


Vraag van de maand    september

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag. 
Deze maand geeft makelaar Martin Kok antwoord op de vraag: Drie dagen bedenktijd voor de koper, wat houdt dat eigenlijk in?

De gevolgen van een BKR-registratie voor uw hypotheek

Wist u dat een BKR-registratie gevolgen kan hebben voor de hoogte van uw hypotheek? 

Iedereen kan zijn registratie gratis inzien. Zo weet u of u geregistreerd staat en wat de gevolgen kunnen zijn voor de hoogte van uw hypotheek.


Vraag van de maand    augustus

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag. 
Deze maand geeft makelaar Joost Polinder antwoord op de vraag: Mogen er bezichtigingen worden gepland wanneer er al onderhandeld wordt?

Hypotheek vergelijken op basis van rentelasten

De Nationale Hypotheekbond heeft de website looptijdrente.nl gelanceerd.

Vergelijk geldverstrekkers o.b.v. de werkelijke rentelasten gedurende de looptijd van de hypotheek.

Vraag van de maand    juli

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft makelaar Nico van der Heiden antwoord op de vraag: In de voorlopige koopovereenkomst wordt gesproken over een waarborgsom, is dit gebruikelijk?

Goed nieuws voor ouderen met verhuisplannen!

De acceptatiecriteria voor (bijna) AOW-gerechtigden worden versoepeld, waardoor banken andere toetsingscriteria kunnen gebruiken om te berekenen of de lasten te dragen zijn voor mensen die binnen tien jaar met pensioen gaan.

Vraag van de maand    juni

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft makelaar Henk van Engelen antwoord op de vraag: Is een energielabel voor mijn woning echt verplicht?

Een appartement kopen: 
net even anders dan een huis

U bent op zoek naar een woning en u hebt uw oog laten vallen op een appartement. Houd er rekening mee dat bij het kopen van een appartement andere zaken komen kijken dan bij het kopen van een huis.

Vraag van de maand    mei

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft makelaar Joost Polinder antwoord op de vraag: Wat houdt de wet 'Koop onroerende zaken' in?

Wie betaalt de notaris: 
koper of verkoper?

Het is zover, de koop van de woning is rond. Er zijn nog een paar formele zaken die moeten worden afgerond, waaronder de eigendomsoverdracht bij de notaris. Wie bepaalt er eigenlijk welke notaris het wordt en wie betaalt de kosten van de notaris?

Vraag van de maand    april

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft fotograaf Herbert antwoord op de vraag: Zijn er richtlijnen voor het bepalen van de woonoppervlakte?

Energiecontract afsluiten? Waar moet je op letten!

Als je voor het eerst een eigen woning betrekt, moet je met veel dingen rekening houden. Zo moet je ook een energiecontract afsluiten. Maar hoe doe je dit precies en waar moet je zoal rekening mee houden? Wij zetten alles voor je op een rijtje!

Vraag van de maand    maart

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft makelaar Martin Kok antwoord op de vraag: Wat betekent ‘recht van overpad’?

Krappe woningmarkt
vraagt om goede voorbereiding

Het aanbod wordt steeds krapper op de woningmarkt. U moet er als woningkoper als de kippen bij zijn.

Zorg daarom dat u uzelf in de kijker speelt bij de verkoper. Hoe? 

Waardevermeerdering door een verbouwing

U staat op het punt uw huis te verkopen. Er zijn nog wat punten ter verfraaiing van de woning, maar u wilt ook niet onnodig veel investeren. Want verdient u het volledige investeringsbedrag weer terug? En draagt die verbouwing bij aan de waardevermeerdering van de woning?

Vraag van de maand    januari

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft makelaar Joost Polinder antwoord op de vraag: Mag een makelaar zomaar een kopie maken van mijn paspoort?

Leningen die hoogte van hypotheek drukken

Bij het bepalen van de hoogte van uw hypotheek, kijken banken niet alleen naar uw inkomsten. Ze kijken ook naar de leningen die u elders al hebt lopen. Dus ook naar uw privé leaseauto, uw telefoon en de studieschuld. 

Bent u zich daar bewust van? 

Vraag van de maand   december

Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft Herbert Dijkhuizen antwoord op de vraag: Wat verwacht Kok & Heijkamp Makelaars van verkopers omtrent een bezichtiging?

Belangrijke verzekeringen
bij het kopen van een huis

Een huis kopen is een grote beslissing. Ook financieel gezien is het een grote stap. Door je te verzekeren bescherm je jezelf tegen financiële risico's. Wij zetten de belangrijkste verzekeringen op
een rij. 


Nieuwe hypotheekregels 2018


Vanaf 1 januari 2018 gaan de nieuwe hypotheekregels in. Hypotheekadviseur Jan van Asselt van Kok & Van Asselt Hypotheken vertelt er alles over.   

Vraag van de maand   november


Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft Henk van Engelen antwoord op de vraag: Wat is het verschil tussen een makelaar en een taxateur?

Ontbindende voor-waarden schrappen:wel of niet verstandig? 


Woningen gaan inmiddels weer als warme broodjes over de toonbank. Om er zeker van te zijn dat het droomhuis ook echt van u is, kunt u direct een koopcontract ondertekenen en de ontbindende voorwaarden schrappen. Maar is dat wel verstandig?

Vraag van de maand   oktober


Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft Martin Kok antwoord op de vraag: Hoe weet ik of de vraagprijs van een woning marktconform is?

Prinsjesdag 2017

De gevolgen voor de woningmarkt

Maandelijkse hypotheeklasten verlagen?

U kent vast wel iemand in uw omgeving die heeft kunnen profiteren van de lage hypotheekrente. Uw rentevaste periode is echter nog niet afgelopen en dus kunt u nog niet kosteloos over naar een nieuwe variant met een lagere rente. Toch kunt ook u profiteren van lagere maandelijkse lasten!

Vraag van de maand   juli


Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft Joost Polinder antwoord op de vraag: Wie kiest de notaris, koper of verkoper? 


Uw creditcard
en uw hypotheek


Iets waar je niet direct aan denkt, maar een creditcard met de mogelijkheid tot gespreide terugbetaling heeft direct invloed op uw hypotheek. Hoe dit zit? Lees het in onze blog. 

Vraag van de maand   juni


Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft Annegreet Lankman antwoord op de vraag: Ik wil mijn woning verkopen, hoe komt mijn woning op Funda?

Lange rentevaste periode?


Met de huidige lage rentestand is het vastzetten van de rente voor 20 of 30 jaar erg populair. Het is echter niet in alle gevallen voordeliger. Vooral huizenbezitters die gaan verhuizen kunnen nog wel eens bedrogen uitkomen.

Vraag van de
maand mei


Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft Henk van Engelen antwoord op de vraag: Welke kosten mag een makelaar allemaal in rekening brengen? 

Prijswinnaars

Kleurwedstrijd Kok & Heijkamp

Vraag van de maand   april


Elke maand beantwoordt een van onze medewerkers een veelgestelde vraag.

Deze maand geeft Martin Kok antwoord op de vraag: Ik heb een taxatierapport nodig, hoe verloopt een taxatie?


Nieuwe wetwijzigingen             in 2017


Een nieuw jaar ligt aan onze voeten. Een jaar boordevol nieuwe (woon)kansen en (woon)wensen. En uiteraard ook een jaar met wetswijzigingen met betrekking tot de woningmarkt.


Welkom in
vestiging 't Harde!Op do. 23 maart is het zover: ons tweede kantoor wordt geopend, in de gezellige plaats 't Harde.

Inmiddels worden in ons pand de laatste puntjes op de i gezet. Vier de opening met ons mee!

Je eerste huis


Spannend! Je gaat je eerste huis kopen! Maar waar moet je op letten? Wij denken graag met je mee en zetten zeven aandachtspunten voor je op een rij. 


Verfrissende
update!


Onze huisstijl is vernieuwd! Van tuinborden tot visitekaartjes, van website tot offertemap. Het bleek
een hele klus, maar het resultaat
mag er wat ons betreft zijn!