(0341) 467 000
Vandaag bereikbaar van 9:00 - 13:00

Recepten

uit magazine WOONi

De heerlijkste 

recepten uit WOON

De lekkerste recepten uit WOON hebben we voor u geselecteerd. Van een heerlijke zoete saus tot een smaakvolle spaghetti carbonara. Bij elk recept zijn de ingrediënten en benodigdheden genoemd. Veel kookplezier en uiteraard eet smakelijk!

Uw kookkunsten met ons delen? Plaats het resultaat op onze facebookpagina: Facebook.com/woonmagazine

Lemon curd

110 g ongezouten boter - 3 eieren - 225 g suiker - geraspte schil en sap van 3 citroenen

Verhit de boter tot ze gesmolten is. Klop met de mixer de eieren, suiker en citroen goed door en voeg toe aan de gesmolten boter. Mix weer even. Zet 4-5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer (met vork) 2 of 3 keer gedurende deze tijd.


De curd is dik genoeg als het aan de lepel blijft 'hangen'.

​​​​​​​Giet de hete curd in de potjes, schroef het deksel er op en keer de potjes om. Zet de potjes als ze afgekoeld zijn in de koelkast. Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 (jam)potten. 

De curd is heerlijk te combineren door yoghurt, over ijs of op taart.

Spaghetti Carbonara

Ingrediënten
​​​​​​​500 gr. spaghetti
2 tenen knoflook
3-4 uien
2 eieren
150 ml. room
200 gr. champignons
200 gr. gerookt ontbijtspek of pancetta
150 gr. parmezaanse kaas
olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout

Voorbereiden
1. Snijd het spek in kleine blokjes of reepjes

2. Pel en snipper de ui.

3. Snijd de knoflook en champginons. 

4. Kluts de eieren met 100 ml. room. Zet de overige room apart.


Bereiden

1. Bak het spek in een klein scheutje olijfolie goed uit. 
2. Voeg de ui toe en bak deze op halfhoog vuur langzaam gaar. 

3. Voeg enkele minuten voordat de ui gaar is de knoflook en champignons toe. 

4. Voeg naar smaak peper en zout toe.

5. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het is de bedoeling dat de pasta gaar is als het spek-ui-knoflookmengsel klaar is. Bewaar het kookvocht. 

6. Giet de afgegoten pasta terug in de warme pan. 

7. Voeg direct het spek-ui-knoflookmengsel toe. 

8. Giet daaroverheen het ei-roommengsel en roer dit maximaal 60 seconden door., totdat het mengsel iets dikker wordt. 

9. Als de pasta te droog is, kunt u de overgebleven room of wat kookvocht toevoegen. 

Serveren

Serveer het gerecht direct als het klaar is. Zet de zwarte peper, het zout
en natuurlijk de parmezaanse kaas op tafel, zodat u en uw gasten het naar smaak kunnen toevoegen. 

Buon appetito!

Je kookkunsten met ons delen? facebook.com/woonmagazine

Karamelsaus

200 g witte basterdsuiker - 125 ml slagroom - 1/2 tl grof zeezout

​​​​​​​Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker op laag vuur smelten. Neem, zodra de suiker volledig vloeribaar is geworden, de pand van het vuur. Laat de karamel niet te donker worden.

Verwarm de slagroom.


Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel.


Verwarm de saus al roerend weer langzaam op als de vloeibare karamel te hard is geworden.

Roer tot slot de grove zeezoutkorrels door de karamelsaus.

Stel uw vraag!